Hlavní obsah

Překážkář Svoboda: Potrápil bych i naše sprintery

Duo talentovaných českých atletů Petr Svoboda a Roman Novotný se blýsklo při prvním kole extraligy na pražském Strahově. Oba splnili ostré limity pro start na mistrovství v Berlíně. "Neběžel jsem naplno, spíš jsem se soustředil na techniku a splnilo to účel," řekl Svoboda.

Článek

První závod sezóny a hned splněný limit, takhle jste si to představoval?

Ten čas 13,53 je dokonce nad očekávání. Mám pořád problémy s achilovkou, běhat můžu, ale podvědomě se bojím, aby se neurvala.

Nechtěl jste tedy raději extraligu vypustit?

Neběžel jsem naplno, spíš jsem se soustředil na techniku a splnilo to účel. Mám áčkový limit, kdyby to bolelo dál, můžu vypustit nějaký závod, ale snad to nebude nutné.

Máte v achilovce zánět?

Nic se nepotvrdilo. To je jako zranění, co jsem měl v hale, také nikdo nevěděl, co to je. Já mívám taková neidentifikovatelná zranění (úsměv). Ale do mistrovství světa je ještě dost času, není to jako v hale, kdy mě to trápilo těsně před šampionátem.

Nebýt zranění, cítíte se v lepší formě než vloni?

Silově i rychlostně jsem na tom lépe. Na Kanárech jsem běhal některé delší úseky stejně jako Libor Žilka, potrápil bych i naše sprintery. To je pro mě velká výhoda, pak už bude třeba jen udržet techniku na překážkách.

A potom se přiblížíte svému snu být první bílý sprinter s časem pod 13 sekund...

Věřím tomu. Možná se mi někdo bude smát, když to nevyjde. Ale když to zvládnu, poděkuju všem, co mě podporovali.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.