Hlavní obsah

Diamantový mítink v Dauhá se o dva týdny posunul, bude 25. září

Praha

Mítink atletické Diamantové ligy v Dauhá bude o dva týdny dříve, než se naposledy plánovalo. Závod odložený z tradičního jara na 9. října se posunul na 25. září. Dnes to oznámili organizátoři elitního seriálu, který je kvůli koronaviru v této sezoně hodně okleštěný.

Foto: Ivana Roháčková

Mítink atletické Diamantové ligy v Dauhá bude o dva týdny dříve, než se naposledy plánovalo. (ilustrační foto)

Článek

Zatím se uskutečnily jen dva exhibiční mítinky v Oslu a Curychu, jejichž pořadatelé kvůli aktuálním omezením volili netradiční formáty. Prvním klasickým závodem by mělo být 14. srpna Monako. Dauhá je zatím v provizorním kalendáři celkově osmou zastávkou, přičemž ještě v Lausanne by se mělo závodit exhibičně v ulicích místo na stadionu.

Koncem září bývá v katarské metropoli velké horko, ale tamní stadion, který byl loni dějištěm MS, je klimatizovaný. Pořadatelé počítají s dvanácti disciplínami, ale přesný program i startovní listiny zveřejní později.

Diamantová liga je vzhledem k mimořádné situaci letos jen souborem jednorázových mítinků bez sbírání bodů pro účast ve finále i finálového mítinku. V prozatímním kalendáři je po Dauhá naplánovaný ještě na 17. října závod v Číně, jehož konání je ale nepravděpodobné.

Čína totiž do konce roku pozastavila všechny mezinárodní sportovní akce s výjimkou těch, které jsou testovací před zimními olympijskými hrami 2022 v Pekingu. Kvůli tomu už byl zrušen i mítink Diamantové ligy v Šanghaji.

Reklama

Související témata: