Hlavní obsah

Smůla české komety. Přijde o premiéru mezi hvězdami

Michal OsobaSport.czPrávo

Měl to být hodně perný týden plný zatím nepoznaných atletických zážitků. Kometa letošní sezony, teprve osmnáctiletá výškařka Bára Sajdoková, měla v plánu tři starty ve třech zemích v šesti dnech završené svojí premiérou na Diamantové lize. Teď ale mítink v Monaku musela odříct.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Soustředění Báry Sajdokové při mistrovství republiky v Plzni.

Článek

Svěřenkyně svého bratra a někdejšího výborného překážkáře Stanislava Sajdoka prožila nezvyklou soutěž už v neděli na mistrovství republiky v Plzni. Po prvním závodním skoku ji zabolel kotník, a tak další výšky vynechávala.

Když už se zdálo, že titul získá Michaela Hrubá, Sajdokové se povedlo dát kotník do pořádku natolik, že se přenesla přes 190 centimetrů. Pak už soutěž ukončila a čekala, zda ji Hrubá nepřekoná. To se nestalo a Sajdoková obhájila domácí titul.

V pondělí se třinecká výškařka přesunula do Turku, kde se o den později rozběhl letošní ročník Kontinentální tour, do níž spadá i Zlatá tretra. Sajdoková zvládla na poprvé základní výšku 182 centimetrů, ale tentokrát už další skok přidat nemohla.

„Bára se cítila výborně, ale ozval se kotník, který ji bolel na šampionátu v Plzni,“ prohlásil Sajdok. „Dál se skákat nedalo, po vyšetřeních po návratu domů se ukáže, jak závažný to je problém a jaký bude mít vliv na další průběh sezony,“ uvedl trenér. Sajdoková, která má osobní rekord 191 cm, i tak skončila na mítinku druhá.

Řada atletů se z Turku přesouvá rovnou do Monaka, kde je v pátek na programu první standardní mítink Diamantové ligy, Sajdoková nabere směr Česká republika. „Musíme si na první start počkat,“ pokrčil rameny její bratr. Ve startovních listinách monackého mítinku tak z českých atletů figuruje už jen čtvrtkařka Lada Vondrová.

Reklama