Hlavní obsah

Hořký "dárek" k narozeninám. Atletická superstar Bolt má koronavirus!

Praha

Takhle si svou oslavu narozenin legendární atlet Usain Bolt určitě nepředstavoval. Jamajská superstar pouhý den poté, co oslavila své 34. narozeniny, byla pozitivně testována na koronavirus. Podle britských médií slavil držitel osmi zlatých olympijských medailí svůj velký den impozantním večírkem, kde o dodržování jakékoliv sociální distance či masek na obličeji nemohlo být ani řeči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jamajský sprinter Usain Bolt má koronavirus

Článek

Usain Bolt podstoupil test na covid-19 několik dní před zmiňovaným večírkem, výsledky se dozvěděl v pondělí, den po své narozeninovém party. Oslavy se měla zúčastnit řada slavných hvězd, mimo jiné i Boltův krajan Raheem Sterling, který v současné době hraje za Manchester City. Nejlepší sprinter v historii nastoupil okamžitě do karantény.

Podle informací britských médií však mohou být následky ještě horší, protože Boltův mejdan se konal bez snahy o jakékoliv dodržování opatření proti šíření koronaviru. Sociální distance ani roušky na party podle uniklých záběrů k vidění nebyly a dá se tak předpokládat další šíření viru. Zatím není známo, jakými symptomy legendární sprinter trpí.

Podle oficiálních údajů má Jamajka jen 1413 pozitivních případů, s kovidem zemřelo 16 lidí. Zatímco v červenci přibylo v Boltově domovině 174 infikovaných, během posledních několika dnů tento počet stoupl o dalších 267 nakažených.

Podle předsedy jamajské vlády Andrewa Holnesse jsou v zemi zakázané akce více než dvaceti účastníků. "Mnoho lidí si myslí, že se jich nemoc netýká, že se jim nic nemůže stát. Prostě věří, že se to přihodí někomu jinému, a to se musí změnit," apelovall Holness.

"Snažím se být zodpovědný, takže zůstávám doma. Nemám žádné příznaky. Budu v karanténě a uvidím, jaká budu muset dodržovat pravidla," uvedl Bolt, jenž však přímo nepotvrdil, že má covid-19.

Jeden z nejlepších atletů historie Bolt ukončil kariéru v roce 2017. Vedle osmi zlatých olympijských medailí vybojoval na sprinterských tratích 11 titulů mistra světa. Je světovým rekordmanem na 100, 200 a 4x100 m.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články