Hlavní obsah

Je ze mě vánoční houmlesák, říká Špotáková

Zdeněk PavlisSport.cz

Sama o sobě tvrdí, že se z ní stane vánoční houmlesák. Musela se totiž uchýlit na ubytovnu na pražské Julisce, neboť její byt v centru Prahy se proměnil v holobyt. „Naprosto neobyvatelný, takže jako správný bezdomovec budu jezdit po návštěvách,“ přiznává oštěpařka Barbora Špotáková, že letošní Vánoce budou s přítelem Lukášem trávit přece jen poněkud podivně.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Oštěpařka Barbora Špotáková si už jeden dárek nadělila - nádherné šaty, které se nechala poprvé v životě ušít na míru a jimiž oslňovala při vyhlošování Sportovce roku.

Článek

Pustili se do rekonstrukce bytu, která se neskutečně vleče. Snad někdy začátkem března by se mohli s přítelem zase vrátit do centra Prahy. „A to je tam Lukáš pomalu pořád a maká jako barevnej. Ale snad to zvládne, než pojedu na soustředění na Kanáry,“ chválila Špotáková svého přítele, s nímž se musela na několik měsíců uchýlit do provizorního azylu na pražské Julisce. Jedna prťavá místnůstka na armádní ubytovně se pro ně stala dočasným domovem.

„Ale já si vůbec nestěžuji. Je to tam sice hodně malé, ale protože jsem díky důstojnické hodnosti dostala V.I.P. kamrlík, i docela útulné. Hlavně ale mám postaráno o veškerý servis. Tedy, pokud se s někým zrovna nedohaduji o společnou pračku.... O vaření se ale starat nemusím, odpadkový koš mně vynesou, na trénink to mám pár kroků, takže se nezdržuji cestováním. Dokonce i žehličku si mohu ve vojenském skladu vypůjčit,“ vychvaluje si Barbora Špotáková kouzlo dejvického azylu.

Jenže prožívat vánoce na vojenské ubytovně se jí přece jen nechce. „Vždy jsem je trávila doma, i stromeček jsem sama zdobila, ale letos bude všechno jinak. Jako správný bezdomovec budu prostě jezdit po návštěvách. Buď skončím u mámy v Kladně, nebo u Lukášovy rodiny na Sýkořici. I když úplně ideální by bylo, abychom byli pohromadě všichni, takže budeme ještě přemýšlet, jak vánoce zorganizujeme,“ váhala druhá nejlepší sportovkyně končícího roku nad tím, kde prožije Štědrý den.

S tím, co by si přála pod stromečkem, však žádné tajnosti nedělala. Jedny nádherné šaty,v které si poprvé v životě nechala ušít na míru a  jimiž oslňovala na slavnostním galavečeru při vyhlašování Sportovce roku, už si nedělila, dál už chce jen samé praktické věci.

„Třeba právě žehličku, kterou si musím vypůjčovat z vojenského skladu. Ale jen probůh žádné harampádí, jímž si lidé zahlcují domovy. Nebyla jsem jiná, takže když jsme před rekonstrukcí vyklízela byt, naplnila jsem až neskutečné množství popelnic. Už nikdy bych nechtěla nic podobného zažít, protože přestěhovat v pár krabicích docela prostorný byt do jednoho pokoje na ubytovně byl docela horor,“ pobaveně líčila, jak pražským houmesákům vybírajícím popelnice s předstihem nachystala Vánoce.

Reklama

Související témata: