Hlavní obsah

Špotáková na vlně! Moravská oslava energii nevzala, mamince nachystala parádní dárek

Kladno

Snad, aby litovala, že letošní podivná sezona končí. Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková se v jejím závěru dostala do parádní formy, předvedla dva nejlepší hody od narození svého druhého syna Darka v roce 2018. Po triumfu na Zlaté tretře vyhrála i mítink Kladno hází hodem dlouhým 64,34 m hned z první série. A zářila spokojeností, jak je vidět i na následujícím videu.

Měla za sebou náročnou rodinnou oslavu, přesto forma Barbory Špotákové vydržela.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

V Kladně jste sezonu zahájila i ukončila a opět odcházíte se širokým úsměvem…

Mám velkou radost, nečekala jsem, že hodím tak daleko, i když jsem si to přála. Po Tretře jsem měla náročný program, ale je vidět, že když je člověk na dobré vlně, jde to. Hlavně mě nebolí achilovky, v zimě jsem trénovala na olympiádu, takže jsem se neflákala, pak můžu lehce házet pětašedesát. To je pro mě dobrý signál, že by to mohlo jít i příští rok, strašně mě to směrem k další sezoně nakoplo.

Co obnášel nabitý program po Zlaté tretře?

Maminka v sobotu slavila sedmdesát, takže proběhla moravská oslava. Pochází z deseti dětí, takže to bylo poměrně velké. Jsem ráda, že forma vydržela a dala jsem jí hezký dárek i k pondělnímu svátku. Vždycky je hezké zakončit sezonu povedeným výkonem, zvlášť tady v Kladně, kde je to pro mě skoro domácí stadion. Ani z tréninku neodcházím, dokud nepředvedu hezký hod. Ošklivým nikdy nekončím.

Co vás čeká nyní?

Teď doufám, že odjedeme na týden na dovolenou. A pak mám chuť dál sportovat, už ani nemůžu přestat. Párkrát jsem si vyzkoušela, že když se tři týdny nic nedělá, je to hrozné. Ono se dvěma dětmi stejně ani nejde ležet…

Reklama

Související témata: