Hlavní obsah

Tragédie v české atletice. Velký talent ukončil svůj život

Nymburk/Praha

Tragická zpráva otřásla českou atletickou scénou. Sociální sítě atletů zahalila černá obrazovka, v jejich duších se rozhostil smutek. Zemřel nymburský běžec a obrovský talent české atletiky Ondřej Hodboď. Bylo mu pouhých devatenáct let.

Foto: ČAS - Denisa Kisialová

Český běžec Ondřej Hodboď (vpředu) tragicky ukončil svůj život.

Článek

Ještě minulý víkend si pochvaloval, jak si při mezistátním utkání juniorů s Polskem posunul osobní rekord na 2000 metrů překážek. Žádný další závod už bohužel nepřidá.

„S nezměrným zármutkem a bolestí v našich srdcích oznamujeme, že ve čtvrtek 24. září 2020 tragicky ukončil svůj život vynikající běžec a skvělý kamarád Ondra Hodboď. Ondro, zůstává tu po tobě obrovské prázdno...,“ oznámil Hodboďův klub SKP Nymburk s tím, že poslední rozloučení proběhne v pátek 2. října.

Hodboď sbíral mezi mládeží jeden úspěch za druhým. Byl čtvrtý na mistrovství Evropy dorostenců, od roku 2016 vyhrál pokaždé domácí šampionát své kategorie v běhu na 3000 metrů překážek. V hale byl dorosteneckým i juniorským mistrem republiky na patnáctistovce, startoval na mládežnické olympiádě, snil o té dospělé…

Jeho inspirací byl o pět let starší bratr Lukáš, který běžel finále na mistrovství Evropy a je dvojnásobným medailistou z univerziády.

Reklama