Hlavní obsah

Světová atletika spustila internetové vzdělávání pro všechny

Monte Carlo

Světová atletika (WA) spustila internetový vzdělávací portál. Různé kurzy a webináře jsou určeny pro všechny od laiků, kteří se chtějí blíže seznámit s atletickými pravidly, až po trenéry, rozhodčí, organizátory a zdravotníky.

Foto: Ivana Roháčková

Zuzana Hejnová na MS v Dauhá.

Článek

Na základní úrovni se touto cestou atletika přibližuje například učitelům ve školách nebo dobrovolníkům v atletických klubech. "Tato platforma je oknem do našeho světa. Mimo jiné je jejím cílem poskytnout odpovědi na jakékoli technické otázky o našem sportu, které lidi možná zajímaly, ale zdráhali se na ně zeptat," uvedl v tiskové zprávě prezident WA Sebastian Coe.

V následujícím roce by měla být tímto způsobem k dispozici i řada odborných kurzů včetně možnosti získat trenérské certifikáty. Virtuální prostředí zpřístupní vzdělávání více lidem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Špotáková během svého pokusu na Zlaté tretře

"Chceme co nejvíce usnadnit lidem, aby se mohli poučit o našem sportu a víc se zapojit. Každoročně dokončí kurzy pro rozhodčí a trenéry nějakých 2000 lidí, ale lidé jsou zaneprázdnění a nutnost osobní docházky na kurzy může být překážkou k účasti," řekl Coe. Očekává, že v následujících letech se nový portál stane oblíbeným informací pro všechny, kteří se o atletiku zajímají.

Foto: Jan Kucharčík

Sebastian Coe.

Halové mistrovství Evropy v atletice se v roce 2023 uskuteční v Istanbulu. V on-line hlasování o tom dnes rozhodl výkonný výbor kontinentální federace. Šampionát bude v atletické aréně Atakoy, která před osmi lety hostila halové mistrovství světa.

Atletické mistrovství Evropy v hale se v Turecku uskuteční poprvé. Poslední šampionát byl loni v Glasgow, ten příští je naplánovaný na začátek března 2021 do Toruně. Je ale otázkou, jaký bude jeho osud vzhledem k pokračující pandemii koronaviru.

Reklama

Související témata:
Vzdělání