Hlavní obsah

Réunion uvidí netradičně v prosinci elitní desetiboj s rekordmanem Mayerem

Atleti zahájí nový ročník vícebojařské Challenge netradičně už letos v prosinci na ostrově Réunion. V soutěži, která se uskuteční těsně po obnovení kvalifikačního okna, chce světový rekordman Kévin Mayer splnit limit pro olympijské hry v Tokiu. Hvězdou ženského sedmiboje by 18. a 19. prosince měla být úřadující mistryně světa Katarina Johnsonová-Thompsonová z Británie.

Foto: Jan Kucharčík

Kévin Mayer na archivním snímku při mistrovství Evropy v Berlíně.

Článek

Osmadvacetiletý Mayer by měl v Tokiu obhajovat stříbro z Ria. Od olympijského úspěchu v roce 2016 ale dokončil jen dva desetiboje - vítězné mistrovství světa v Londýně 2017 a Talence 2018, kde vylepšil světový rekord na 9126 bodů.

Na Réunionu bude cílit na olympijský limit mezinárodní federace 8350 bodů. Od 1. prosince se pro atlety znovu otevře kvalifikační okno, které Světová atletika v dubnu pozastavila kvůli mimořádné situaci způsobené pandemií koronaviru. "Nemohu se dočkat, až se dostanu zpátky na dráhu a ukážu všechno, na čem jsem letos pracoval, a splním olympijský limit. Když ho budu mít, zbavím se tlaku a budu moci v klidu dokončit svou přípravu na Tokio," řekl Mayer na webu insidethegames.biz.

V roce 2021 by vícebojařská Challenge měla pokračovat v dubnu v italské Laně. Tradiční mítink v Götzisu je naplánovaný na poslední květnový víkend. Posledními vícebojařskými mítinky před olympiádou budou v červnu Ancona a Ratingen.

Reklama

Související témata:
Réunion