Hlavní obsah

Dukla sesadila Kroměříž z atletického trůnu, ženám opět vládl USK

Atleti Dukly Praha po třech druhých místech vyhráli domácí šampionát družstev. Na domácí Julisce porazili svého přemožitele z předchozích tří let AK Kroměříž, a to nejtěsnějším možným způsobem. Oba kluby měly na kontě 115 bodů, domácí celek ale vybojoval o jedno vítězství více (8:7) a získal 51. titul v historii. Ženám přesvědčivě vévodil obhájce prvenství USK Praha.

Článek

Dukla rozhodla o svém prvenství triumfy v obou závěrečných štafetách, k návratu na trůn přispěli výhrami i účastníci mistrovství světa Pavel Maslák (20,66 na dvoustovce), výškař Jaroslav Bába (225), tyčkař Jan Kudlička (550) a oštěpař Jakub Vadlejch (74,19)

Pražskému USK pomohla k titulu i oštěpařka Barbora Špotáková, která si oproti původním předpokladům prodloužila o tento závod sezonu a vyhrála hodem dlouhým 62,94. K nejlepším výkonům dne patřil čas její oddílové kolegyně Lucie Škrobákové, která v protivětru pokořila o pět setin hranici 13 sekund na 100 metrů překážek.

V mužské soutěži vybojovala bronz Univerzita Brno, za ženami USK, které vyhrály už po jednadvacáté, se umístily Olymp Praha a SK Vítkovice.

Reklama