Hlavní obsah

Špotáková je v desítce, z níž vzejde vítěz ankety Atlet roku

PRAHA

Favorizovaná oštěpařka Barbora Špotáková nechybí v desítce atletů, z níž vzejde letošní vítěz tradiční ankety Atlet roku. Vicemistryně světa z Tegu bude útočit na pátý triumf v anketě za sebou, což se v novodobé historii České republiky podařilo pouze Romanovi Šebrlemu a Janu Železnému, který ale nevyhrál hlasování trenérů, funkcionářů a novinářů pětkrát v řadě.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Barbora Špotáková

Článek

Do ankety hlasovalo 132 odborníků a výsledky budou vyhlášeny v sobotu 5. listopadu při slavnostním galavečeru v hotelu Ambassador-Zlatá husa v přímém přenosu České televize od 21:15. Vedle Atleta roku budou zveřejněny výsledky také v anketách o nejlepšího trenéra, juniora a objev roku.

Podle abecedního pořadí se dostali do desítky výškař Jaroslav Bába, vícebojařka Kateřina Cachová, překážkářka Zuzana Hejnová, sprinter Pavel Maslák, tyčkařka Jiřina Ptáčníková, čtvrtkařka Denisa Rosolová, oštěpař Vítězslav Veselý, překážkář Petr Svoboda, vícebojař Roman Šebrle a Špotáková.

Šebrle se vrací do desítky po roční pauze zejména díky bronzu z halového mistrovství Evropy v Paříži, kde vyhráli Rosolová se Svobodou a Bába byl druhý. Nováčky mezi elitou jsou Cachová, Maslák a Veselý. Posedmé se na pódiu ukážou Bába, Hejnová a Špotáková, která byla na MS v Tegu jedinou českou medailistkou. Bába a Veselý v Koreji vybojovali čtvrtá místa.

Výsledky ankety Atlet roku od 11. místa:
11. Jarmila Klimešová (oštěp) 109 bodů, 12. Jan Kudlička (tyč) 72, 13. štafeta 4x400 metrů žen (Rosolová, Bergrová, Bartoničková, Hejnová) 67, 14. Schorná (běh do vrchu) 45, 15. družstvo žen v běhu do vrchu (Schorná, Sekyrová, Metelková) 43, 16. Jakub Holuša (800 a 1500 m) 42, 17. Lucie Škrobáková (100 m př.) 41, 18. Jan Marcell (koule, disk) 22, 19. Lucie Pelantová (chůze) 10, 20. Petr Frydrych (oštěp) 9.

Reklama

Související témata: