Hlavní obsah

Ptáčníková vyhrála v Doněcku v halovém českém rekordu 470 cm

Jiřina Ptáčníková vyhrála tyčkařský mítink Sergeje Bubky v Doněcku v novém českém halovém rekordu 470 cm. Poté se pokoušela i o absolutní české maximum, na výšce 476 už ale neuspěla.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková

Článek

Ptáčníková přitom nezačala soutěž ideálně a 430 a 450 cm překonala až na druhý pokus. "Vůbec jsem se nemohla srovnat. Ale 460 cm na první pokus mě tak nakoplo, že jsem chtěla vyhrát. Tak jsem vynechala 465 a šla rovnou 470," popsala průběh závodu na webu www.topathletics.org.

Rekordní výšku zdolala Ptáčníková druhým pokusem a zajistila si tak na Ukrajině vítězství. "Vůbec nevím, co se mi honilo hlavou. Vím jenom, že jsem pořád skákala na doskočišti jak smyslů zbavená. Smála jsem se a brečela. Měla jsem radost jak malé dítě. Nepopsatelný pocit," dodala česká atletka.

Ta se v Doněcku ještě pokoušela překonat absolutní český rekord Kateřiny Baďurové 475 cm z mistrovství světa v Ósace 2007, laťku položenou o centimetr výše však nezdolala. "Ale vypadalo to dost dobře," řekla česká naděje pro březnové halové mistrovství světa v Istanbulu.

Reklama

Související témata: