Hlavní obsah

Nový světový rekord! Australské babičky předvedly úctyhodný počin

Cenberra/Praha

Nikdy není pozdě na to překonávat světové rekordy. Tímto heslem se řídily seniorky z atletického klubu ACT Masters v australské Canbeře. Přestože jim je všem přes 80 let, nedávno stanovily nový nejlepší světový čas ve štafetě na 4x800 metrů. Pochopitelně ve své věkové kategorii. „Byla to tvrdá práce. Nevěřily jsme, že to dokážeme, ale povedlo se. Jsme opravdu šťastné,“ řekly ke svému úctyhodnému počinu sportovkyně.

Tým osmdesátnic trénuje a závodí v Canbeře a nedávno stanovil nový světový rekordVideo: Reuters

 
Článek

Jedna z členek štafety Corry Collinsová začala s atletikou, když jí bylo 55. A láska k běhu ji doteď neopustila. 29 let poté překonává veškeré zdravotní bariéry i nejlepší časy svých vrstevnic.

Čtyřiaosmdesátiletá Collinsová drží australský rekord na 400 metrů, kolegyně z atletického klubu ji ale přesvědčily, aby se s nimi pokusila překonat ještě světový rekord na 800 metrů. A povedlo se. Nový nejlepší světový čas v jejich podání je 26:03,52.

„Musely mě hodně přemlouvat. Říkala jsem si, že 800 metrů je opravdu hodně," nechala se seniorka slyšet pro přítomné novináře. „Bylo to velmi vzrušující, dodala s úsměvem další členka týmu Jo Klemkeová.

K atletice ji přivedla přítelkyně. „Prostě atletiku miluji a jsem ráda, že tady v klubu můžu s lidmi trávit čas," dodala Klemkeová, která má za sebou několik účastí na závodech v pětiboji a těší se z nového oštěpu, který nedávno dostala k narozeninám.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články