Hlavní obsah

Kubánský trojskokan Díaz Fortun utekl od týmu a byl vyloučen z výpravy na OH

Madrid

Kubánský trojskokan Jordan Díaz Fortun opustil výpravu objíždějící evropské atletické mítinky a vedení národního olympijského výboru ho proto vyloučilo z nominace do Tokia. Na hrách měl osmý muž předloňského mistrovství světa v Dauhá patřit ke kubánským medailovým nadějím.

Foto: Profimedia.cz

Kubánský trojskokan Jordan Díaz Fortun opustil výpravu objíždějící evropské atletické mítinky a vedení národního olympijského výboru ho proto vyloučilo z nominace do Tokia.

Článek

Dvacetiletý Díaz Fortun, jenž v roce 2018 vyhrál mistrovství světa atletů do dvaceti let, má od roku 2019 osobní rekord 17,49 m. V loňském roce vinou zranění a kvůli onemocnění covidem-19 příliš nezávodil.

Podle španělských médií je Díaz Fortun momentálně ve Španělsku, kde byl přihlášen na mítink v Castellonu. Nakonec ale závodit nebude.

Z kubánské olympijské výpravy, která nyní čítá 69 členů, už dříve kvůli neshodám se svazem vypadl kvalifikovaný sportovní gymnasta Manrique Larduet. Jeho místo ve startovní listině zaujal jako první náhradník český reprezentant David Jessen.

Reklama