Hlavní obsah

Mistr světa na 1500 metrů Cheruyiot nakonec na OH v Tokiu poběží

Mistr světa v běhu na 1500 metrů Timothy Cheruyiot z Keni se navzdory neúspěchu v kvalifikaci představí na olympiádě v Tokiu. Do nominace mu pomohlo vyřazení Kamara Etianga a Moitalela Mpoke Naadokily, kteří nesplnili limit nutných mimosoutěžních kontrol na doping.

Foto: Profimedia.cz

Mistr světa v běhu na 1500 metrů Timothy Cheruyiot

Článek

Cheruiyot v nominačním závodě v Nairobi obsadil až čtvrté místo a na olympiádu se nekvalifikoval. Nakonec se však do Japonska přece jen podívá a bude i favoritem na zlato. Pětadvacetiletý běžec totiž po neúspěšné kvalifikaci ovládl dva červencové závody Diamantové ligy ve Stockholmu a Monaku, kde navíc výkonem 3:28,28 stanovil nejrychlejší čas roku.

Vyřazení Etianga a Naadokily, kteří nesplnili limit minimálně tří mimosoutěžních kontrol v desetiměsíčním období před velkou akcí, dalo také šanci na nominaci olympijskému vítězi v běhu na 3000 metrů překážek Conseslusi Kiprutovi. Dvojnásobný mistr světa je však z formy, v olympijské kvalifikaci odstoupil už po dvou kolech.

Šestadvacetiletý Kipruto navíc v Keni čelí obvinění z pohlavního styku s patnáctiletou dívkou. Vzhledem k jejímu věku hrozí Kiprutovi v případě odsouzení minimálně 20 let vězení. Atlet obvinění odmítl a po zaplacení kauce je vyšetřován na svobodě. O jeho nominaci do Tokia bude keňský atletický svaz ještě rozhodovat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články