Hlavní obsah

Bez kondomů? Bez sexu? To se musím smát, říká olympijská dračice

Sexuální pravda o olympiádě? „Někdy se ani pořádně nevyspíte," vzpomíná v otevřeném rozhovoru pro Bild někdejší německá atletka Susen Tiedtkeová. Je zřejmé, že patří mezi povolané na tohle téma hovořit. Blonďatá dračice byla mnohými považována za sportovní sexsymbol, na olympiádě si dokonce našla jednoho ze svých manželů a neměla také žádný problém svléknout se pro Playboy.

Foto: Profimedia.cz

Němka Susen Tiedtkeová v dálkařském sektoru

Článek

Její zážitky jsou staré více než dvě desetiletí, ale podle ní se doba v tomto směru zase až tolik nemění. „Pro sportovce to i přes koronavirus budou sexuální hry," je přesvědčena bývalá skokanka do dálky a olympionička Tiedtkeová.

Zákazy? Restrikce? „Tomu se musím smát, to tak nemůže fungovat. Sex je v olympijské vesnici vždy téma."

I letos? Pravidla pro Tokio jdou do příkrého kontrastu s děním na minulých hrách. Sportovci nedostanou kondomy, měly by jim být úplně k ničemu. Mohou sice pít alkohol, ale pouze soukromě ve svých pokojích. Kromě jídla, pití a tréninku musí vždy nosit roušky, podstoupit každodenní testy, zásadně si udržovat odstup a nakonec co nejrychleji z Japonska zmizet. Je to ale k uhlídání? Ve 21 budovách na prostoru čtyřiačtyřicetihektarové olympijské vesnice v Tokijském zálivu má být přibližně 18 000 sportovců a funkcionářů.

Na olympiádách v Barceloně 1992 a v Sydney 2000, na kterých Tiedtkeová startovala, žádné podobné zábrany neexistovaly. Německá atletka z nich sice nemá medaili, řadu zážitků však ano.

Že mnozí sportovci nežijí na hrách jako mniši, ale jsou snad ještě ´živější´ než kdy jindy, má podle ní své příčiny. Na olympiádě přichází celkový fyzický vrchol jedince. A když skončí soutěž, je ve sportovci ještě spousta energie. Na řadu přichází jedna párty za druhou, k tomu alkohol... „Stává se, že dojde na sex," nastiňuje své zkušenosti ze závodních dob dnes dvaapadesátiletá rodačka z východního Berlína.

Vzpomíná, že to mnohdy vyžadovalo velkou ohleduplnost spolubydlících. „Někdy bylo fakt těžké spát," připomíná rušné večírky. Sama přiznává, že v tomto směru vykazovala aktivitu. „Byla jsem dobrá. V Barceloně 1992 jsem potkala svého budoucího manžela Joea Greena (také skokan do dálky)."

Problémem pro ni mohlo být, že na hrách byl i její otec coby trenér. A také jeho tresty v podobně stovek kliků pro přistižené narušitele striktní kázně. „Muselo se to tak nějak držet v tajnosti, ale celá vesnice ten příběh stejně znala," dodává Tiedtkeová.

Olympiády, doping i Playboy
Susen Tiedtkeová byla dálkařskou souputnicí úspěšnější krajanky Heike Drechslerové. Na velkých akcích se i ona pravidelně dostávala do finále. Brala medaile z halových šampionátů.
V kariéře zažila ledacos, jako malá závodila i v gymnastice, ale potkal ji třeba i dvouletý trest za doping v roce 1995. S prvním manželem, americkým dálkařem Greenem, kterého poznala na OH 1992 v Barceloně, se o šest let později rozešli. V roce 2005 vstoupila do svazku s dalším profesionálním sportovcem, německým tenistou Hendrikem Dreekmannem.
Zařadila se mezi sportovkyně, které pózovaly pro Playboy.

Reklama

Související témata: