Hlavní obsah

Triatlonisté Blummenfelt a Duffyová mají k olympijskému zlatu i světové tituly

Nor Kristian Blummenfelt a Flora Duffyová z Bermud dokázali jako první triatlonisté v jednom roce vyhrát olympijské hry i mistrovství světa. Blummenfelt zvítězil v dramatickém finálovém závodu v Edmontonu o jednu sekundu před Belgičanem Martenem Van Rielem, který skončil druhý i v celkovém pořadí. Třetí doběhl se ztrátou dvou sekund Francouz Léo Bergere.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Vítězný Kristian Blummenfelt z Norska v cíli triatlonu. (archivní foto)

Článek

Duffyová obsadila v sobotu třetí místo a celkové hodnocení ovládla s náskokem 375 bodů před Američankou Taylor Knibbovou, která v Edmontonu jasně zvítězila. Třiatřicetiletá závodnice z Bermud získala světový titul potřetí v kariéře, což se jí povedlo jako první ženě. V seriálu MS triumfovala už v letech 2016 a 2017.

"Je dost náročné po olympiádě vyhrát ještě mistrovství světa. Je tu nová krev a je pořádně rozjetá," uvedla Duffyová, kterou v Edmontonu porazila ještě Francouzka Leonie Periaultová.

"Před sezonou jsem si říkal, že stárnu a ještě jsem nic nevyhrál. Teď jsem olympijský vítěz a mistr světa!" radoval se sedmadvacetiletý Blummenfelt.

Česká triatlonistka Tereza Zimovjanová obsadila v Edmontonu 31. místo, Radim Grebík skončil na 34. příčce.

Reklama

Související témata: