Hlavní obsah

Ještě nemám hotovo, rekord může padnout, věří Thompsonová-Herahová

Eugene

Jamajská sprinterka Elaine Thompsonová-Herahová věří, že může překonat letitý světový rekord v běhu na 100 metrů. Při sobotním vítězství na mítinku Diamantové ligy v Eugene zaostala trojnásobná olympijská šampionka z Tokia časem 10,54 sekundy za historickým maximem zesnulé americké legendy Florence Griffithové-Joynerové z roku 1988 jen o pět setin.

Foto: Pool, Reuters

Jamajčanka Elaine Thompsonová-Herahová

Článek

"Myslím, že to není nedosažitelné. Běžela jsem pod 10,60 a mám v sobě mnohem víc," uvedla devětadvacetiletá Jamajčanka po závodě, který vyhrála před jinou dvojnásobnou olympijskou vítězkou na stovce Shelly-Ann Fraserovou-Pryceovou (10,73) a další krajankou Sherickou Jacksonovou (10,76).

Thompsonová-Herahová, která má ve sbírce zlatý sprinterský double na 100 a 200 metrů i z her v Riu de Janeiro, měla do této sezony osobní rekord 10,70. Při triumfu v Tokiu vyrovnala druhý nejlepší čas historie Griffithové-Joynerové 10,61 a v sobotu ze svého maxima na rychlé dráze zrekonstruovaného stadionu Hayward Field ubrala dalších sedm setin.

"Zaběhnout si osobák po olympiádě, to je paráda. Znamená to pro mě hrozně moc, protože mým úkolem je inspirovat ostatní. Čekají mě další závody, takže se nechci nechat moc unášet. Práce ještě neskončila. Slavit se bude v říjnu a listopadu, zatím nemám hotovo," uvedla Thompsonová-Herahová.

Reklama

Související témata: