Hlavní obsah

Na trase olympijského maratonu v Paříži 2024 budou závodit i rekreační běžci

Na trase olympijského maratonu v Paříži 2024 se ve stejný den uskuteční i závod pro rekreační běžce. Část míst ve startovní listině se bude rozdělovat už 31. října, kdy bude zbývat 1000 dní do zahájení příští letní olympiády. Uspějí ti, kteří ve speciálním stíhacím závodě na pětikilometrové trati ve francouzské metropoli odolají náporu dvojnásobného olympijského vítěze v maratonu Eliuda Kipchogeho.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Maratonský světový rekordman má ze závodu na 5000 metrů na dráze světový titul z roku 2003, kdy běžel pod třináct minut. Za normálních okolností by proti šestatřicetiletému Keňanovi neměli kondiční běžci šanci. Na slavné pařížské třídě Champs-Élysées proto budou účastníci vyrážet s náskokem podle různých výkonnostních skupin. Koho Kipchoge nedoběhne, ten si vybojuje startovné.

"Jsem nadšený, že se podívám do Paříže tisíc dní před začátkem olympijských her v roce 2024 na opravdu výjimečnou zkušenost. Je to otevřené všem bez ohledu na úroveň. Tenhle unikátní závod je krásným obrazem toho, o čem je běhání. Je to dostupné a otevřené pro všechny," uvedl Kipchoge na webu Světové atletiky.

Reklama

Související témata: