Hlavní obsah

Dvořák zdolal Šebrleho, ale nevyhrál. Radovala se Klučinová

Kladno

Bitvou pohlaví nejlepších českých atletů současnosti i nedávné minulosti byl exhibiční závod na kladenském Sletišti v rámci finálového kola projektu Atletika pro děti. Po pěti letech se v jednom závodě potkali bývalí světoví rekordmani v desetiboji Roman Šebrle a Tomáš Dvořák. V exhibici se sčítal vrh pravou rukou, levou a otočkou a lépe si vedl reprezentační šéftrenér.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Desetibojař Roman Šebrle v exhibičním souboji ve vrhu koulí.

Článek
Fotogalerie

Ani to Dvořákovi na triumf nestačilo, vyhrála česká rekordmanka v sedmiboji Eliška Klučinová. „Porazit chlapy, to se vždycky cení," culila se.

Třetí skončila v prudkém dešti světová rekordmanka v oštěpu Barbora Špotáková. „Já se s vrhem koulí nikdy moc nekamarádila, Tomáš Dvořák to má v ruce přece jenom víc," popisovala dvojnásobná olympijská vítězka, která se v závodě představila podruhé od narození syna Janka. „Kouli jsem si letos vůbec nezkusila, maximálně hážu s vidlema na zahradě, tak obecnou sílu mám," usmívala se.

Hvězdné obsazení měly i další role. Koule závodníkům obětavě v lijáku nosil čerstvý mistr světa ve vodním slalomu Vavřinec Hradilek za asistence olympijského vítěze v moderním pětiboji Davida Svobody, přešlapy s praporkem v ruce hlídala světová šampiónka na překážkách Zuzana Hejnová. „Snažila jsem se to hlídat poctivě. Odmávala jsem jen jeden přešlap Báře, ale ten byl úmyslný," usmívala se.

Reklama