Hlavní obsah

Hejnovou čeká série vyhlášení, tak doplňuje šatník. V sobotu se dozví, jestli je nejlepší v Evropě

Praha

Své tělo už na trénincích chystá na příští rok, ale Zuzana Hejnová bude mít ještě řadu důvodů si připomenout svou dosud životní sezónu. Letos neporažené překážkářce v sobotu při vyhlášení nejlepších atletů Evropy začne seriál anket, v nichž rozhodně není bez šance.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Během volna po sezóně stihla Zuzana Hejnová pokřtít i slonici Rání v liberecké zoo.

Článek

Jména vítězů budou oznámena až při sobotním galavečeru v Tallinnu, ale z toho, že vás do Estonska zvou, už by se dalo něco vytušit…

Dá se z toho vytušit, že bych mohla být hodně vysoko. Ale nechám se překvapit, výsledky se dozvíme až na místě v přímém přenosu.

O vítězi rozhodují vedle odborníků i fanoušci. V jejich hlasování jste všechny své soupeřky včetně Jeleny Isinbajevové drtivě porazila.

Byla jsem překvapená. Jsme malá země, myslela jsem, že Jeleně budou přát všichni Rusové a bude mít víc hlasů. Naštěstí fanoušci hlasovali správně. (směje se)

Jak významný by pro vás byl triumf mezi evropskými atletkami?

Už to, že jsem v nominaci, beru jako velký úspěch, vždyť se mi to povedlo poprvé v kariéře. Nikdy jsem si nepředstavovala, že bych na vítězství mohla dosáhnout, je to zhodnocení celé mé sezóny.

Vyhlašování anket klade nároky i na šatník. Musela jste ho doplňovat?

To je pravda, nároky jsou dost velké. Je časově náročné sehnat pěkné šaty, aby se v nich člověk cítil dobře a já na to zatím nenašla čas. Zatím jsem připravená jen na evropského atleta, postupně se budu vybavovat na další akce.

Jak složitý pro vás byl návrat k tréninku po měsíční pauze?

Chtěla jsem ještě trochu delší volno, ale trenér na mě nastoupil, že už musíme trénovat. Teď mám za sebou druhý týden přípravy, je to náročné, ale rychle se do toho dostanu. Ale co jsem viděla tréninkový plán, trenér se rozhodl, že budu běhat ještě rychleji. (úsměv)

Jaká vyhlášení Hejnovou čekají
12. 10. nejlepší atletka Evropy (Tallinn)
9. 11. Atlet roku (Praha)
16. 11. nejlepší atletka světa (Monaco)
18. 12. Sportovec roku (Praha)

Reklama