Hlavní obsah

Rosolová mění plány! Po pádu má prasklou čéšku, týden bude chodit o berlích

Praha

Plány berou za své! Denisa Rosolová má po pádu v semifinále běhu na 400 metrů na halovém mistrovství světa v Sopotech prasklou čéšku. Zranění odhalilo úterní vyšetření. Atletka ve středu podstoupila další, už podrobné vyšetření u profesora Pavla Koláře a bude muset nuceně odpočívat zhruba dva týdny. Odkládá se tak o týden její plánovaný pondělní odlet na tradiční soustředění do Jihoafrické republiky.

Foto: Jan Kucharčík

Osudný okamžik. Denisa Rosolová se vinou Nizozemky de Witteové (úplně vlevo) ocitla na zemi.

Článek

Rosolová po příjezdu ze Sopot cítila bolest, a když byla u lékaře na běžné návštěvě, nechala si pro jistotu koleno zrentgenovat. "Byla tam prasklina. Trochu jsem si pobrečela, ale zaplaťpánbůh, že se na to přišlo už teď," řekla překážkářka, která dostala na týden berle a zákaz zatěžování nohy. Pokud by totiž sportovala, zranění by se mohlo výrazně zhoršit.

Po týdnu by už prý mohla začít chodit a po dvou týdnech koleno zatěžovat sportem. "Takže to zatím vypadá, že přijdu jen o týden, což je dobře. Bála jsem se, že to bude na dýl, že to bude až na měsíc," přiznala Rosolová původní obavy. "Naštěstí se to nerozjelo a není to až tak velká prasklina," ulevilo se jí. Nyní ji čeká rehabilitace, cvičení horní poloviny těla. "Což zrovna nemusím," pousmála se atletka.

Rosolová v Sopotech bez problémů postoupila z rozběhu a dělala si zálusk na finále. Jenže v semifinálovém běhu zhruba 50 metrů před cílem Rosolovou zezadu podrazila Nizozemka Lisanne DeWitteová, jež nakonec byla po protestu Američanů diskvalifikována. Z pádu, prvního v kariéře, si Rosolová odnesla krvavé šrámy na loktu, kolenu a boku, že má prasklou čéšku, to zjistila až o několik dní později.

Reklama

Související témata: