Hlavní obsah

Helcelet probudil zraněný kotník, ale Kladno chce stihnout

Praha

Vazy v kotníku jsou teď největším soupeřem české desetibojařské jedničky Adama Sebastiana Helceleta. Vloni si nohu poranil při skoku o tyči, musel předčasně ukončit sezónu a obětovat i světový šampionát v Moskvě. Kotník ho znovu pozlobil minulý víkend při mistrovství republiky v Edenu.

Foto: Jan Kucharčík

Adam Sebastian Helcelet při výšce na halovém mistrovství republiky ve vícebojích.

Článek

„Je to stejný typ zranění. Ale vloni to bylo mnohem vážnější, teď se jen kotník trošku probudil,“ uklidňuje svěřenec Rudolfa Černého.

„V hale už bylo úplně v pohodě, o kotníku jsem nevěděl, ale pak jsem v Edenu udělal jeden blbý pokus na dálce a týden před Götzisem jsem v podstatě vůbec netrénoval,“ přiznával Helcelet, jenž přes zdravotní hendikep o víkendu na slavném mítinku v Götzisu poskládal 8001 bodů.

Závodil s obavami

„Měl jsem v hlavě nastavené, abych si nic neudělal, a to se pak blbě závodí, když se člověk bojí a musí se hlídat,“ přiznával. „Ale přijela rodina, bylo hezké počasí a nechtěl jsem, abych podruhé ze tří účastí v Götzisu nedokončil,“ přiznával Helcelet.

Necelé dva týdny teď má na to, aby se dal do pořádku před domácím vrcholem sezóny, kterým je kladenský TNT-Express mítink 14. a 15. června.

„Bude záležet na noze. Limit mám splněný, mistrovství Evropy je důležitější, ale udělám všechno proto, abych v Kladně závodil,“ říkal po závěrečné patnáctistovce v Götzisu.

A dvoudenní zátěž stav jeho kotníku výrazně nezhoršila. „Nateklý je pořád, místy bolí, ale každým dnem je to lepší, tak věřím, že budu fit,“ hlásil v úterý bronzový medailista z loňského mistrovství Evropy do 23 let.

Dorazit by měla i mistryně světa
Úřadující světová šampiónka Hanna Melničenková z Ukrajiny by měla být hvězdou kladenského TNT-Express mítinku. „Trápil ji drobný zdravotní problém se zády, ale máme od ní příslib účasti,“ říká ředitel mítinku Zdeněk Lubenský. Soupeřkou české rekordmanky Elišky Klučinové bude i Polka Karolina Tyminská. Nejvýraznějšími osobnostmi mužského desetiboje budou zkušený Kazach Dmitrij Karpov a Melničenkové partner Oleksej Kasjanov.

Reklama

Související témata: