Hlavní obsah

Helcelet i Klučinová jsou v Kladně připraveni atakovat své osobní rekordy

Kladno

Jedna pokukuje po vylepšení svého českého rekordu 6332 bodů, druhá už má doma olympijskou medaili, ale v sedmiboji nikdy nezávodila. Domácí eso Eliška Klučinová a americká dálkařka Janay DeLoachová Soukupová jsou největšími hvězdami vícebojařského TNT Express mítinku, který se o víkendu koná na kladenském Sletišti.

Foto: Jan Kucharčík

Sedmibojařka Eliška Klučinová při mítinku v Kladně.

Článek

„Formu snad mám, ráda bych se o český rekord pokusila. A vítězství by samozřejmě bylo také příjemné, uvidíme, jak je na tom tady kolegyně,“ s úsměvem se Klučinová poohlížela po své americké soupeřce. Bronzová dálkařka z Londýna bude v Kladně při sedmiboji debutovat. „Chtěla bych se mu věnovat v budoucnu víc, zatím nevím, co od sebe čekat,“ přiznává.

„Závod si chci prostě jen užít a uvidíme, jak to dopadne. Nebojím se žádné disciplíny, i když se budu asi dost učit,“ krčila rameny DeLoachová Soukupová, jejíž manžel má české předky.

Dorazili Karpov s Kasjanovem

Mužský desetiboj ozdobí bývalí vítězové mítinku dvaatřicetiletý Dmitrij Karpov z Kazachstánu a Ukrajinec Oleksij Kasjanov, jenž měl v úvodu sezóny problém se zubem. „Byl jsem týden v nemocnici, ale už se cítím dobře,“ hlásil Kasjanov.

Proti nim se postaví domácí naděje Adam Sebastian Helcelet, jenž laboroval s kotníkem. „Ale už je tak z 95 procent v pořádku. V hlavě to trochu mám, ale kotník nijak zásadně nebolí. Oproti Götzisu se chci zlepšit ve všem,“ hlásil desetibojař s osobním rekordem 8252 bodů.

Sobotní program začíná v 10:50, v neděli o padesát minut dříve. Čestným hostem mítinku je světový rekordman v desetiboji Aston Eaton. „Snad mi poradí a pomůže, budu to potřebovat,“ s úsměvem věřila v asistenci krajana DeLoachová Soukupová.

Reklama