Hlavní obsah

Americká atletka si zaběhla osmistovku ve 34. týdnu těhotenství. Doktoři ji podpořili

Sacramento

Břicho jí nevadilo. Americká atletka Alysia Montaňová ve čtvrtek na domácím šampionátu v Sacramentu předvedla neobvyklý kousek. Zaběhla si osmistovku, i když je už ve 34. týdnu těhotenství. Pětinásobná národní šampiónka a bronzová medailistka z halového MS 2010 v Dauhá dokončila rozběh v čase 2:32,13.

Foto: Rich Pedroncelli, ČTK/AP

Americká atletka Alysia Montaňová běžela osmistovku na národním šampionátu v Sacramentu ve 34. týdnu těhotenství.

Článek

Osmadvacetiletá Montaňová sice na většině trati ztrácela na ostatní přes 120 metrů a skončila poslední, ale na stadiónu si užila velký aplaus. "Běhala jsem v průběhu celého těhotenství a cítila jsem se při tom opravdu moc dobře. Hlavně jsem nechtěla, aby mě ostatní předběhly o kolo, to by se na osmistovce stalo snad poprvé," usmívala se v cíli.

Neriskovala až příliš tímto zápřahem? Start konzultovala s lékaři, a ti její nápad závodit pouhých sedm týdnů před očekávaným datem narození prvního dítěte podpořili! "Díky tomu jsem se přestala obávat, co by si mohl svět myslet o ženě, která běhá při těhotenství," řekla.

Aktivitu prý v posledních měsících nijak neomezovala, spíš naopak. "Zjistila jsem, že cvičení během těhotenství je pro matku i dítě mnohem lepší. Dělala jsem věci, které normálně dělám. Byl to zkrátka běžný rok, jen jsem při něm byla navíc těhotná," uvedla Montaňová, jejímž maximem na osmistovce je čas 1:57,34.

Je podobná aktivita v pokročilém těhotenství nepřiměřeně riskantní?
Ano
74,4 %
Ne
25,6 %
Celkem hlasovalo 1730 čtenářů.

Reklama

Související témata: