Hlavní obsah

Bolt má za sebou vítězný debut, dovedl štafetu do finále

Glasgow

Světový rekordman Usain Bolt má za sebou vítězný vstup do atletické sezóny. Při letošním debutu po vleklých zdravotních problémech zajistil coby finišman jamajské štafetě postup z prvního místa do sobotního finále na Hrách Commonwealthu v Glasgow. Cílem proběhl v průměrném čase 38,99 sekundy, v porovnání všech tří rozběhů to znamenalo šesté místo.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Světový rekordman Usain Bolt má za sebou vítězný vstup do atletické sezóny.

Článek

Šestinásobný olympijský vítěz závodil poprvé po 329 dnech. Pauzu měl kvůli březnové operaci levé nohy a potížím s kolenem. K menšímu operačnímu zákroku se odhodlal proto, že sezona postrádá vrchol typu mistrovství světa nebo olympijských her. Vstup do sezóny opakovaně odkládal, což se dotklo i Zlaté tretry v Ostravě.

Když se v pátek objevil na stadiónu Hampden Park, aplaudovalo mu přes 40 tisíc diváků. "Bylo to nádherné, připadám si jako na olympiádě. Lidé byli skvělí, vážně úžasní," prohlásil Bolt.

V plánu má už pouze 17. srpna stovku při exhibici na proslulé pláži Copacabana v Riu de Janeiro, v závěru srpna ho pak čeká mítink Diamantové ligy v Curychu. Veškerou svoji pozornost upíná k mistrovství světa v Pekingu v příštím roce.

Reklama