Hlavní obsah

Olympijskému vítězi hrozí za emotivní oslavy žaloba. Je to naprostý nesmysl, zlobí se

Berlín

Šampión v hodu diskem pod pěti kruhy Robert Harting si podle některých právníků zadělává svými siláckými oslavami na pořádné problémy u civilního soudu. Německý atlet na oslavu vítězství trhá přímo na svém těle závodní dres, čímž ale porušuje paragraf o hanobení státních symbolů. Úspěšný atlet, který bude o další trofej usilovat na nadcházejícím mistrovství Evropy v Curychu, však varování nebere vážně a jako jejich původce vidí lidskou závist.

Foto: Profimedia.cz

Netradiční oslava německého diskaře Roberta Hartinga.

Článek

Podle deníku Bild am Sonntag přišlo varování v tomto smyslu právnímu zástupci německého reprezentanta. Na žádost německého atletického svazu a trojnásobného mistra světa nyní případnou hrozbu žaloby prověřuje nezávislý právní zástupce. „Celé je to naprostý nesmysl a přitom tak nějak typicky německé," prohlásil Harting.

Rozhodně však nemá v úmyslu nechat se od svých tradičních oslav vítězství odradit. „Někdo má úspěch a někomu jinému se to nelíbí a tak začne hledat věci a všelicos si vymýšlet. Jsem v šoku, jak vůbec někdo mohl na něco takového přijít," dodal diskař, jenž bude za dva týdny na šampionátu v Curychu obhajovat předloňské zlato z Helsinek.

Reklama

Související témata: