Hlavní obsah

Na Tretru zamíří i nejlepší kladiváři

Ostrava

I světová kladivářská elita se představí na letošní 54. Zlaté tretře v Ostravě. V Ostravě bude házet mistryně Evropy Polka Anita Wlodarczyková, bývalá světová rekordmanka Betty Heidlerová z Německa či medailistky z ME v Curychu Slovenka Martina Hrašnová a Joanna Fiodorowová z Polska. Chybět nebude ani vítězka Asijských her z roku 2014 a aktuálně nejlepší kladivářka světa Wang Čeng z Číny.

Foto: Jan Kucharčík

Česká kladivářka Kateřina Šafránková při kvalifikaci mistrovství Evropy v Curychu.

Článek

„V mužské kategorii se střetnou dva nejlepší na světě, olympijský vítěz Maďar Krisztián Pars a mistra světa Pawel Fajdek z Polska," uvedl sportovní manažer Zlaté tretry Alfons Juck a dodal, že do Ostravy přijedou taktéž bronzový medailista z mistrovství Evropy Sergej Litvinov, Dilšod Nazarov z Tádžikistánu a Mustafa Al-Gamal z Egypta.

Chybět nebudou ani nejlepší domácí kladiváři Lukáš Melich a Kateřina Šafránková s Terezou Královou. Rekord mítinku drží od roku 2012 mezi muži Maďar Pars (82,28) a v ženách Němka Haidlerová (78,07). „Není vůbec vyloučené, že v Ostravě uvidíme v ženské soutěži pokusy na hranici světového rekordu," doplnil Juck. Ženy i muži budou házet náčiním tradičně den před hlavním programem, tedy v pondělí 25. května.

Reklama

Související témata: