Hlavní obsah

Stovka má na Zlaté tretře svou hvězdu. Poběží Powell

Ostrava

Organizátoři letošní 54. Zlaté tretry v Ostravě potvrdili další velkou sprinterskou hvězdu z Jamajky. Po Usainovi Boltovi, který poběží dvousetmetrovou trať, se na poloviční vzdálenosti představí Asafa Powell.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sprinter Asafa Powell bude znovu závodit na Zlaté tretře.

Článek

„V sobotu se v Kingstonu jako letos první na světě dostal pod deset sekund časem 9,84, což se mu v kariéře podařilo už podesáté. Také v Ostravě byl prvním sprinterem, kterému se to kdy povedlo. V deštivém ročníku 2005 vyhrál v čase 9.85. Další dva běhy pod deset vteřin přidal v roce 2010. Nejprve v rozběhu zaběhl čas 9,88 a ve finále pak ustanovil stále platný rekord mítinku 9,83," přiblížil manažer Zlaté tretry Ostrava Alfonz Juck.

„Na návrat do Ostravy se velmi těším. V poslední době jsem velmi tvrdě a intenzivně trénoval a na mých výkonech se to začíná projevovat. Ostrava pro mě byla vždy speciálním místem, věřím, že lidem opět nabídnu čas pod 10 vteřin," vzkázal Powell.

Do Česka se po úspěšném vystoupení na halovém mistrovství Evropy v Praze vrátí v úterý 26. května také vítěz běhu na 60 metrů Brit Richard Kilty. Úřadující halový mistr Evropy i světa dosud zaběhl nejlépe 100 metrů za 10,10 vteřin a v této sezóně by se rád konečně dostal pod magickou hranici.

Dalším kvalitním sprinterem na startu stovky bude stříbrný medailista z posledního mistrovství světa Moskvě ve štafetě na 4x100 metrů Američan Charles Silmon s osobním rekordem 9,98 sekund.

Reklama

Související témata: