Hlavní obsah

Po bronzu se jí nechtělo trénovat. Teď Klučinová v Mekce vícebojů nevylučuje útok na rekord

Michal OsobaPrávo

Před necelým čtvrtrokem slavila Eliška Klučinová životní úspěch v podobě bronzu na halovém ME v Praze. O víkendu se na nejslavnějším vícebojařském mítinku světa v rakouském Götzisu popasuje s ještě nabitější konkurencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eliška Klučinová po bronzu v pětiboji na halovém mistrovství Evropy v Praze.

Článek

Pocítila jste na sobě efekt evropské medaile? Dodala vám energii do přípravy?

Pociťovala jsem velký efekt hned na začátku přípravy, kdy se mi vůbec, ale vůbec nechtělo trénovat. (úsměv) Ne, že bych usnula na vavřínech, ale už jsem toho tak nějak měla plné zuby a neměla patřičnou motivaci a chuť do přípravy. Ovšem v africkém teple se zase brzy dostavila, trénovala jsem naplno a zase jsem se do toho dostala.

V posledních týdnech jste nebyla úplně fit, do Götzisu už jste vyrazila zdravá?

Byla jsem nachlazená, nevím, co jsem kde chytla. Ztratila jsem hlas, ale nic hrozného. Nechtěla jsem si dát úplné volno, absolvovala jsem pár závodů, nebyla jsem zalezlá v posteli. Doufám, že se těch divných posledních čtrnáct dnů neprojeví na výkonu. Poslední trénink před odjezdem byl dobrý, tak snad to bude v pohodě.

Letos jste si vytkla cíl 6500 bodů. Může tato hranice a český rekord padnout už teď?

Možné je všechno, nechci říkat, že ne. Ale úplně jsme sem nejeli s tím, že budu atakovat 6500 bodů. Chci splnit limit pro mistrovství světa, ráda bych překonala i 6100 bodů a co bude nad touhle hranicí, bude jen plus.

Váš loňský český rekord 6460 bodů je už hodně kvalitní. Kde se dá ještě přidat?

Oproti rekordu vím, že jsem v hale zlepšila kouli, neběžela jsem tehdy až tak suprově osmistovku, ale jinak to bylo docela povedené. Určitě nějaké skryté rezervičky jsou, a když se to dobře posčítá, může být výkon ještě o malinko lepší.

Kromě halové mistryně Evropy Johnsonové-Thompsonové budou v Götzisu všechny hvězdy posledních let. Vytáhne vás kvalitní konkurence k lepším výkonům?

Abych se přiznala, spíš mě vytáhne, když tam tak kvalitní soupeřky nejsou a vím, že mám na nějaké hezké umístění, než bojovat o páté šesté místo…

Reklama

Související témata: