Hlavní obsah

V pokoji se zavřelo deset Číňanů a za pět minut vylezli, líčil Svoboda nečekanou návštěvu

Praha

Do hotelu naběhli vojáci a prohledali pokoje. Netradičního zpestření se v pekingském hotelu Conference Center dočkali čeští atleti, kteří už vyhlížejí sobotní start mistrovství světa. „Ale všichni byli strašně milí,“ pochvaloval si překážkář Petr Svoboda.

Foto: Sport.cz

Překážkář Petr Svoboda už se v Pekingu chystá na mistrovství světa.

Článek
Fotogalerie

Vylekala vás bezpečnostní prohlídka?

Mě vůbec, ale všichni byli vyděšení. (směje se) Když šel včera před večeří trenér na hotel, říkal, že rozesílají dopisy na pokoje a pak i chodili osobně předávat informaci, že v devět máme pokoje opustit, protože je budou prohledávat. Nic víc. Až pak jsem slyšel, že jak bouchla bomba v Bangkoku, musejí to tu zkontrolovat. Vtipný bylo, že jak se tu pár lidem podařilo připojit na Facebook, tak se báli, jestli nebudou mít problém…

Jak dlouho prohlídka probíhala?

Ráno stály před hotelem zástupy vojáků se psy, vypadalo to jak obsazení. Trvalo to hodinu a půl, pak jsme se vrátili, ale ještě skupinka obcházela pokoje jeden po druhém už bez psů, jakoby hledali štěnice. Byli hrozně milí, bylo vidět, že nás nechtějí otravovat, ale vždycky nás vyvedli, v pokoji se zavřelo deset Číňanů a za pět minut vylezli.

Jak jste na tom v Pekingu zatím se zdravím? Zlobila vás bolest v krku i achillovka.

Po příletu jsem měl zřejmě zánět průdušek. Už jsem byl načatý z Prahy, jak jsem chodil do klimatizovaných prostor, pak jsem byl propocený v letadle a tady v hotelu bylo snad 19 stupňů a foukalo. Dva dny jsem si říkal, že snad abych jel domů, ale naštěstí se to nerozjelo, dostal jsem kalciovku a cítím se skvěle. Jak říkal doktor, byl to i trochu jet lag. A noha? Měl jsem o achillovku po příletu obavy, jak jsem byl oslabený, ale dělal jsem v posilovně všechno a nic jsem necítil. Můžu říct, že jsem v optimální pohodě, snad se nic nezkazí.

S kým už jste se v Pekingu stihl potkat?

Jezdím zatím na rozcvičovák, i když dneska otevřeli pro trénink Ptačí hnízdo, ale já vím, že je to krásný stadión a ten pocit si chci nechat asi až na závod. Moc překážkářů jsem zatím na stadiónu nepotkal, jen jsem tam viděl Bolta. Byl zadumaný, ale vypadal dobře, běhal rovinky, trénoval akceleraci s gumama. Myslím, že to bude zase jeho souboj s časem.

Váš trenér Luděk Svoboda už v Pekingu vyrazil do akvaristik, co zlákalo vás?

Já se tři dny léčil na pokoji, památky jsem stejně prošel už při olympiádě. Teď mi ale trenér všechno barvitě vypráví, že si přijdu jako bych s ním všude byl, i v té akvaristice. (úsměv)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články