Hlavní obsah

Už žádná Bára Špotáková se zlomenou nohou. Šampiónka má znovu úsměv na rtech

Praha

Dvacátého března si oštěpařka Barbora Špotáková při tenise na soustředění zlomila kost v nártu. Rekonvalescence byla dlouhá, obavy z vývoje olympijské sezóny značné. V pondělí na Odložilově memoriálu už mohla vtipkovat. „Dneska jsem to trochu zlomila. Naštěstí tedy ne nohu,“ hlásila po vítězném hodu dlouhém 63,79 m.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková během Memoriálu Josefa Odložila.

Článek

Oproti svému prvnímu startu na Diamantové lize v Římě se zlepšila téměř o čtyři metry. „Takže už začínám mít úsměv na rtu a hlavně je to příslib dalších úsměvů v sezóně,“ vyprávěla světová rekordmanka.

Na Julisce se totiž teprve postupně propracovávala k delšímu rozběhu. „V Římě jsem šla úplně z chůze. Tady už jsem si na konci zkusila i svůj klasický rozběh. Vlastně to bylo poprvé, co jsem o té noze vůbec nevěděla,“ pochvalovala si dvojnásobná olympijská vítězka. „Rezervy tam jsou ještě velké, to nepřeháním,“ ujišťovala.

Trenér byl vyklepaný

Na Odložilově memoriálu předvedla zcela totožný nejdelší hod jako Polka Maria Andrejczyková, ale kvalitní série se všemi čtyřmi měřenými hody za 60 metrů jí zajistila vítězství. A na zraněný nárt nemusela brát ohledy.

„Úplně to samozřejmě zhojené není, Ruda (trenér Černý) byl vyklepanej, pořád mi říkal: opatrně, opatrně. Ale to já neumím. Když se chcete rozběhnout na 64 metrů, nemůžete do toho jít opatrně,“ vysvětlovala.

Další start ji čeká na mistrovství republiky v Táboře. „Tam už nastoupím jako Bára Špotáková. Doteď to byla Bára Špotáková se zlomenou nohou,“ říká. Poté vyrazí na mistrovství Evropy v Amsterdamu, byť v jejích původních plánech nefigurovalo.

Reklama