Hlavní obsah

I s blbým pocitem létá vysoko. Tak se těším, až se budu cítit dobře, hlásí Kudlička

Ostrava

Vloni se tyčkař Jan Kudlička v Ostravě odrazil ke čtvrtému místu na halovém mistrovství světa v Portlandu, když zde na poslední chvíli splnil limit. V úterý se do vítkovické haly vrací jako jedna z hvězd vyprodaného mítinku Czech Indoor Gala (od 17.00 na ČT Sport).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tyčkař Jan Kudlička v doskočišti ostravské haly před mítinkem Czech Indoor Gala.

Článek

„Zatím mám výkony lepší, než pocit ze svých skoků. Ale vím, co je potřeba vylepšit. Takže když se cítím blbě a je z toho 571 centimetrů, tak se těším, až se budu cítit dobře,“ říká s výhledem na březnové halové mistrovství Evropy v Bělehradě. Kvůli omezenému prostoru pro tyčkaře ve vítkovické hale ale možná bude muset o dva kroky zkrátit svůj rozběh.

Zmíněných 571 cm předvedl minulou neděli na mítinku pořádaném francouzským světovým rekordmanem Renaudem Lavilleniem u něj v Clermont-Ferrandu. „Bylo vidět, že to dělá člověk, který tyčku umí a zná. Žádné oficiality, rozcvičili jsme a skákali, vše fungovalo,“ nadšeně popisoval Kudlička, jenž skončil ve Francii sedmý s výkonem 571 cm. „Taky by se mi líbilo jednou něco takového organizovat, i když je to megalomanská akce,“ líčí.

Uvolní se trůn?

Hvězda loňského Czech Indoor Gala v Jablonci Lavillenie, jenž vyhrál poslední čtyři halové evropské šampionáty, letos po svalovém zranění není v pohodě, i nad jeho účastí v Bělehradě se vznáší otazník. Boj o kontinentální trůn by tak mohl být otevřenější než dříve.

„Ale zase je nabitý Polák Lisek, který už skočil šest metrů. Sice ještě nějaký čas zbývá, ale kdyby mu forma klesla, pořád je schopný skončit třeba 590,“ připomíná český rekordman výkonem 583 cm.

„Hlavně jde o to, abych se připravil pořádně já a v Bělehradě skákal všechny výšky na první pokusy. Protože v Clermontu jsem za 571 sedmý a druhý měl stejný výkon,“ připomíná Kudlička.

Reklama