Hlavní obsah

Rosolové vykají. Naštěstí mám mladého chlapa, říká

Praha

Na začátku tisíciletí byla benjamínkem českých výprav, který juniorské medaile velmi rychle přetavil i v úspěchy mezi dospělými. Na halové mistrovství Evropy do Bělehradu už třicetiletá Denisa Rosolová odletí jako třetí nejstarší z českého týmu. Bohatší o řadu medailí, zkušeností i zdravotních trablů, stále však jako členka kontinentální špičky. Šampionát v Bělehradu bude jejím sedmým halovým ME, po dálce a pětiboji se etablovala na čtvrtce.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Denisa Rosolová si běží pro mistrovský titul na dvoustovce, vlevo stříbrná Barbora Dvořáková, vpravo Kateřina Vávrová.

Článek

Když na sociální sítí Instagram pochválila běh dorostenecké rekordmanky a čerstvé halové vicemistryně ČR Barbory Malíkové, patnáctiletá naděje reagovala: „Děkuju, moc si vašeho názoru vážím.“ Což Rosolovou pobavilo… „Hlavně mi prosím tě tykej,“ odepsala se smajlíkem.

Přítel ji omlazuje

„Prostě už běžím s holkou, která by mohla být teoreticky moje dcera. A je pravda, že mi už i devatenáctiletí kluci říkají Dobrý den,“ vypráví halová mistryně Evropy z roku 2011.

„Je tam takový ten respekt, který jsem měla taky, když jsem třeba závodila s Tomášem Dvořákem. A já si nepřipadám na třicet, spíš na pětadvacet. Naštěstí mám mladého chlapa, který mi pomáhá, abych se cítila mladě,“ usmívá se partnerka pětadvacetiletého vícebojaře Adama Sebastiana Helceleta.

Po Bělehradu operace

Právě jemu výrazně vděčí za to, že letošní halovou sezónu zvládá odběhat. Už od léta 2014 ji trápí bolest paty, která jí tak zhatila plány na letošní návrat k víceboji. „Jak končí achilovka, mám tam výrůstky. Závody vydržím, ale po nich trpím, špatně se mi i vyklusává,“ vypráví.

„Adam mi tak nohu masíruje, dává zábaly, vyhání otok,“ děkuje partnerovi a věří, že jeho péči využije i v Bělehradě. „Snad nám to jeho trenér povolí,“ usmívá se.

Po šampionátu ale už přistoupí k ráznějšímu řešení. „Půjdu na operaci, musí se to celé vyčistit. Dosud se to řešilo ambulantně, ale zánět se tam za deset dnů vracel,“ vysvětluje. „Je to prý malý zákrok, za deset dnů bych měla normálně fungovat,“ věří.

Reklama