Hlavní obsah

Dvořák: Nemám teď takové problémy jako dřív

Už pojedenácté se chystá český vícebojař Tomáš Dvořák na tradiční desetiboj do Götzisu a v rozhovoru pro deník Právo přiznává, že jej zdraví netrápí tolik jako dříve.

Foto: ČTK

Tomáš Dvořák

Článek

Na desetiboj do rakouského Götzisu jedete už pojedenácté a zřejmě naposledy...

To ještě nevím, jak to bude za rok na jaře.

Takže letošní sezóna nebude vaší poslední?

Je poslední, ale s dovětkem, že je poslední se stoprocentním nasazením sportovce. Můj plán je, že na letošek jsem se chtěl připravit jako atlet, příští rok bych také rád závodil, ale už se budu více věnovat své trenérské práci.

Povedlo se vám připravit se na sezónu bez zdravotních obtíží?

Já jsem letos model přípravy změnil úplně od základu. Skoro mě mrzí, že až teď jsem zjistil, že pro mě ježdění do teplých krajů mělo spíš negativní efekt. Sice jsem se vystříhal rozkvetlému jarnímu prostředí tady v Čechách, ale vždycky, když jsem se vrátil, dala mi ta alergie strašně na frak. Letos jsem absolvoval celou přípravu doma, adaptoval jsem se a nemám takové problémy jako dřív.

Měl jste při přípravě i čas na učení? Váš spolužák z trenérské školy Jan Železný přiznával, že skripta příliš často neotevřel...

Já jsem se do nich podívat stihl, dokonce mám za sebou i nějaké zkoušky, další mě čekají. Musím je odsunout, což mě netěší, ale pořád jsou sportování i rodina prioritami.

Jaké máte plány pro Götzis?

Hlavně jsem tam letos chtěl jet proto, že loni mi to tam nevyšlo. Absolvoval jsem tam desátý start, tak letos chci zaznamenat i desátý dokončený desetiboj.

Loni vám k jubilejní desáté účasti pořadatelé darovali jako vášnivému zahrádkáři a kuchaři jabloň a kuchařku Jamieho Olivera. Jak jste s dary naložil?

Jablůňka roste pěkně, ale podle kuchařky moc nevařím, já vařím vždycky spíš podle sebe...

Při ideálním scénáři, že hned v Götzisu splníte limit pro mistrovství Evropy v Göteborgu, budete chtít před šampionátem ještě nějaký víceboj absolvovat?

Mám v plánu ještě Evropský pohár, reprezentační akci nechci vynechat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články