Hlavní obsah

Chodkyně Drahotová si v Luganu prakticky zajistila start na MS

Lugano

Chodkyně Anežka Drahotová si na nedělním mítinku v Luganu prakticky zajistila start na mistrovství světa v Londýně. Vzhledem k loňským výkonům, kdy na trati 20 kilometrů předváděla výkony lepší než A limit Českého atletického svazu, jí k tomu stačilo překonání mírnější normy B. Bronzová medailistka z ME v roce 2014 ve Švýcarsku skončila čtvrtá v čase 1:34:19.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Anežka Drahotová

Článek

Mírnější kritérium Drahotová pokořila o minutu a 41 sekund. Přísnější A limit má hodnotu 1:33:30, což desátá žena z loňské olympiády v Riu v uplynulé sezoně opakovaně překonala. O start v Londýně by ji tak mohly připravit jen zdravotní problémy nebo případný lepší výkon jiné české chodkyně, což ale vzhledem k výkonnosti soupeřek není pravděpodobné.

Právo startovat na srpnovém mistrovství světa v Londýně si už zajistili další čtyři čeští atleti. Vytrvalkyně Eva Vrabcová-Nývltová může běžet maraton díky času 1:11:54 z vítězného půlmaratonu v Neapoli. Výkony v halové sezoně přinesly jistotu tyčkaři Janu Kudličkovi a koulařům Tomáši Staňkovi a Ladislavu Prášilovi.

Na dráze a v technických disciplínách mohou čeští atleti limity plnit do 23. července, v chůzi a maratonu skončí kvalifikační období 21. května.

Reklama

Související témata: