Hlavní obsah

Oštěpař Železný navzdory zranění lýtka lehce trénuje

PRAHA

Oštěpař Jan Železný navzdory zranění lýtka může klusat a posilovat a chtěl by se ještě před srpnovým mistrovstvím Evropy zúčastnit některého z mítinků. Sval si mírně natrhl při přípravě 16. června, v den svých čtyřicátých narozenin, a i když zranění není vážné, chce si ho pořádně doléčit.

Foto: PRÁVO

Jan Železný

Článek

"Někdy se s tím dá běhat třeba za deset dní, ale pak je větší šance, že se zranění může obnovit. Říká se, že při sedmnáctidenní pauze je to riziko výrazně menší," vysvětlil Železný na dnešní tiskové konferenci k projektu charitativních běhů Samsung running festival.

Zranění ho v jeho rozlučkové sezoně nijak nezaskočilo. "Takové věci se stávají. Možná je to dobře, aspoň si budu moci trochu odpočinout, vždyť sezona vlastně teprve začíná."

Kvůli zdravotním problémům musel vynechat oštěpařský mítink ve finském Kuortane, který patří mezi jeho nejoblíbenější. "Mrzelo mě to, mám to tam rád. Litoval jsem toho víc, než kdybych musel vynechat jiný závod," uvedl trojnásobný olympijský vítěz. Domácí Tero Pitkämäki pak v Kuortane přehodil hranici 91 metrů, ale jinak Železného soupeři nezářili. "Ostatní mě trochu zklamali, nepředvedli nic výjimečného," řekl světový rekordman.

Sám ještě nemá jasno, kde bude po vyléčení bolavého lýtka startovat. "Třeba 14. července je mítink v Římě, ale ještě uvidím, jak bude to zranění vypadat příští týden," naznačil své plány.

Reklama