Hlavní obsah

Výškař Bába začne skákat dříve, zatím z druhé nohy

PRAHA

Výškař Jaroslav Bába se po komplikovaném zranění kotníku vrátí k závodům dříve, než původně předpokládal. Už tuto sobotu se chce zúčastnit třetího kola atletické extraligy v Pardubicích. Na doporučení trenéra Aleše Dudy však bude skákat z druhé nohy, aby poraněný kotník přece jen ještě šetřil.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaroslav Bába

Článek

"Jarda si prostě vymění švihovou a odrazovou nohu. I v tomto obráceném gardu má skočeno 215 a takový výkon by Vítkovicím určitě pomohl k bodům," uvedl Duda v tiskové zprávě. "Chci už nasát pravou závodní atmosféru," prohlásil Bába, český rekordman a bronzový medailista z olympijských her v Aténách.

Na splnění limitu pro účast na mistrovství Evropy v Göteborgu bude mít jednadvacetiletý Bába už dříve ohlášené pokusy ve Stockholmu a v Londýně na samém konci nominačního období. Možný je ale i jeho start už v Bielu 21. července.

Jako třetímu českému výškaři by mu podle kritérií mohlo stačit 225 cm, neboť mu teprve letos v září bude 22 let. Sám Bába však přitom pomýšlí nejen na splnění limitu, ale dokonce na medaili z Göteborgu. Přitom ještě nedávno to vypadalo, že letošní sezónu bude muset vinou vážného únorového zranění vazů v odrazové noze vynechat.

Reklama