Hlavní obsah

Šneberger je po taktickém běhu ve finále patnáctistovky

GÖTEBORG

Dobrý taktický výkon a výborný finiš poslaly Michala Šnebergra na mistrovství Evropy v Göteborgu do finále závodu na 1500 metrů. Český mílař se v pondělí v nepříliš rychlém rozběhu až v závěru dostal na čtvrtou přímou postupovou pozici, kdyby doběhl pátý, na šampionátu by skončil. Druhé semifinále bylo totiž o hodně rychlejší.

Článek

Když oběhl první kolo, figuroval kolem dvanácté pozice a říkal si: "Sakra, to se mi bude těžko stahovat." V pomalém závodu si ale dokázal i při běhu odpočinout a udržet stupňované tempo se soupeři. "Zkoušel jsem přitlačit s ostatními a poslední dvoustovku jsem zmáčknul," řekl novinářům.

Jakmile vbíhal do rovinky na páté pozici, cítil šanci. "Chtěl jsem na postupové místo a podařilo se mi to. Mám rád tyhle závody, které se běhají na finiš, když vím, že od začátku se poběží ostře," uvedl. Má totiž větší šanci porazit závodníky, kteří mají osobní rekordy o dvě tři sekundy lepší.

V cílové rovince se prosmýkl kolem soupeřů a na šachovnici zaťal pět v radostném gestu. "Cestu jsem si tam našel i za cenu toho, že jsem byl průbojný a nenechal jsem se v tlačenici odstrčit," vykládal. Postup do finále je pro šestého muže z halového ME ve Vídni 2002 úspěchem. "Bude to hodně otevřené, od šestého do dvanáctého místa může být kdokoliv. Finále nebude rychlý závod. Moc se těším, uvidíme, co se z toho vyvrbí," řekl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články