Hlavní obsah

Překážkářky na finále neměly, spokojenější byla Rücklová

Alena Rücklová oplatila Zuzaně Hejnové porážku na dálku z rozběhu, ale obě české překážkářky skončily podle očekávání na mistrovství Evropy v Göteborgu v semifinále. Postup mezi osmičku nejlepších byl nad jejich síly, nestačil by jim ani případný český rekord, který drží právě Hejnová.

Článek

Zkušenější Rücklová byla spokojenější, neboť si zaběhla letošní maximum 56,24 sekundy. "Bylo to dobré, bylo to nejlepší, co jsem letos běžela, nemůžu být zklamaná," prohlásila. "Samozřejmě jsem chtěla běžet rychleji, ale ani český rekord by nestačil a o časech, které by byly potřeba na finále, se mi zatím může jen zdát," přiznala.

Skončila nakonec celkově dvanáctá, což ji rovněž uspokojilo, stejně jako vítězství nad svou tradiční domácí soupeřkou. "Zuzku jsem porazila, to jsem samozřejmě ráda," prohlásila. Triumf ji potěšil i proto, že jí Hejnová v letošní sezóně sebrala český rekord. "To je pro novináře dobré téma, že?" zeptala se. "Ale je pravda, že to tady dvacet let nikdo neběhal a teď jsme tady dvě. Je to určitě přínos," dodala.

Juniorská mistryně světa i Evropy Hejnová byla v rozběhu o desetinu rychlejší, třebaže v úterý se cítila lépe. "S časem spokojená rozhodně nejsem, nevím, kde byla chyba," krčila rameny nad semifinálovým výkonem 56,39. Závod jí prý ale vyšel lépe než v rozběhu. "Ale asi jsem to od začátku rozběhla pomalu," kritizovala se a pochválila i švédské publikum. "Takže vůbec nevím, proč jsem běžela tak pomalu," řekla závodnice, jež v celkovém hodnocení obsadila třinácté místo.

Reklama