Hlavní obsah

Splněno, překročeno, psal výškaři Janků velitel Dukly

Michal Osoba (Göteborg)Právo

Na dvě stovky zpráv naskákalo na mobilní telefon Tomáše Janků po jeho životním závodě. Většina z nich narážela na fakt, že stříbrnému výškaři z Göteborgu odvrátil postup z kvalifikace konec smlouvy v Dukle a tím pádem zřejmě i kariéry.

Článek

Blahopřejné esemesky chodily i z nejvyšších míst. "Psal mi velitel Dukly Priščák: Gratuluju ke stříbru. Splněno, překročeno," četl výškař ze svého telefonu.

S gratulací přispěchal i herec Ondřej Vetchý. "Když jsem měl to ultimátum, tak jsem mu z legrace psal, jestli by tam pro mě neměl aspoň nějakou roli. Tak odepsal, že určitě ne, ještě bych ho připravil o práci," vykládal rozesmátý Janků, který stejně jako Železný dostal telegram i od prezidenta. "Mám kamaráda u jeho ochranky, tak mi psal, že to prožíval i s nadřízeným," usmíval se jednatřicetiletý skokan.

Svou druhou seniorskou medaili si pečlivě uschová. Před dvěma měsíci ho totiž ze spánku vyrušili zloději. "Myslel jsem, že kočky shodily digestoř, tak jsem moc nespěchal. Jenže oni prohodili cihlu skleněnou výplní, sebrali klíče od auta a odjeli. Naštěstí mám u auta GPS a na dálku jsem jim vypnul motor," popisoval Janků dramatickou příhodu se šťastným koncem. "Policie byla rychlá. Byli to nějací feťáci, měli toho za sebou už víc a šéf té skupiny dostal osm let natvrdo," vyprávěl.

Reklama