Hlavní obsah

Na dráze suverén, na lyžích začátečník. Masláka učila přítelkyně

Praha

Když v zimě vstoupí do atletické haly, je v ní takřka nepřemožitelným fenoménem. Na sjezdovkách ale Pavel Maslák zdaleka takovým suverénem není. Trojnásobný halový mistr světa i Evropy na 400 m v rakouském Tauplitzalmu minulý týden lyže vyzkoušel úplně poprvé!

Foto: ČAS - Eduard Erben

Pavel Maslák s přítelkyní Nellou před odletem na halové MS do Birminghamu.

Článek

Sjíždění zasněžených svahů Masláka minulo už ve škole. „My jsme byli na lyžáku, ale sníh byl jen první den, pak roztál a už jsem nelyžoval,“ vzpomíná 27letý sprinter. A ani později ho to na lyže moc netáhlo.

„Já bych to zkusil, ale neměl jsem s kým. Samotnému se mi jezdit nechtělo, kdo by mě to učil,“ vysvětluje. Roli učitelky se až nyní ochotně ujala Maslákova přítelkyně Nella, zdatná lyžařka.

Láká ho i snowboard

„Sice si moc nezajezdila, ale brala to tak, že mě to naučí a zajezdí si pak,“ líčí Maslák, jenž měl půjčenou výbavu od maminky přítelkyně. „Docela mě to bavilo, možná si koupím i svoje lyže, ale ještě bych chtěl vyzkoušet snowboard,“ plánuje.

První jízdy se pochopitelně neobešly bez pádů, ale progres byl patrný. „Ze začátku jsem padal dost, ale podruhé už jen párkrát a jakžtakž jsem se to naučil,“ mohl se pochlubit. Trenér Dalibor Kupka se tak o něj nemusel obávat. „To byl dokonce jeho nápad, že mám jet na běžky a přitom si i zalyžovat,“ tlumočí slova kouče.

Ten už mu ale nyní bude ordinovat klasický běžecký trénink, v úterý ráno odletěli na tradiční soustředění do Jihoafrické republiky. „Už tam letím minimálně pošestnácté. Na Afriku se těším, ale na tréninky tolik ne, bude to dřina,“ tuší.

Reklama

Související témata: