Hlavní obsah

Basketbalistky Brna si ve Final Four nezahrají

MOSKVA

Basketbalistky Gambrinusu Sika Brno se po čtyřech účastech za sebou tentokrát do Final Four Evropské ligy neprobojovaly. Obhájkyně loňského prvenství ve středečním rozhodujícím čtvrtfinále prohrály na palubovce Spartaku Moskva 59:72. Ruský klub dokázal otočit stav série a zvítězil nad Brnem 2:1 na zápasy, pro české mistryně tím letošní účinkování v Eurolize skončilo.

Článek

Spartak ve finálové čtyřce, která se o utká o celkové vítězství na přelomu března a dubna, doplní další ruský tým Samaru a francouzské Bourges. O posledním účastníkovi Final Four rozhodne středeční večerní duel mezi Fenerbahce Istanbul a Valencií.

Brňanky byly před utkáním v Moskvě, kde dokázaly minulé úterý senzačně zvítězit, ve složité pozici. Už tak úzký kádr se ještě ztenčil kvůli absenci křídelní hráčky a reprezentantky Jany Veselé, kterou skolila před duelem angína. Brnu tentokrát chyběla poctivá práce Veselé v defenzivě a trenér Jan Bobrovský mohl využít už jen šest hráček do pole.

České šampiónky sehrály s vítězem základní části Euroligy statečnou partii, ale stejně jako v pátek byl tým v čele s hvězdnými Američankami Taurasiovou, Thompsonovou a Whitmoreovou nad jejich síly. V úvodu se oba celky přetahovaly o vedení a Brno bylo dokonce po trojce kapitánky Machové v 13. minutě o krok napřed, když vedlo 25:24, ale bylo to naposledy v celém utkání.

V závěru Brno odvracelo debakl

Spartaku se na konci první půle povedl první výrazný trhák, když díky 12 bodům za sebou odskočil do vedení 42:30. K neudržení byla hlavně Taurasiová, autorka 17 bodů. Bobrovského tým ještě do přestávky z manka čtyři body ukrojil, snížil na 38:46 a pivotka Kulichová navíc hned po nástupu do třetí čtvrtiny přidala další koš. Blíže než na šestibodový rozdíl se však už Brňanky ve zbytku utkání nepřiblížily.

Spartak se totiž nadechl k dalšímu náporu. Domácí hráčky nasázely sedm bodů za sebou a minutu před koncem třetí desetiminutovky polská střelkyně Bibrzycká navíc trefila další trojku (58:43).

Moskvanky vycítily šanci soupeře dorazit, což se jim také povedlo. Když v 31. minutě Taurasiová uspěla při dalším trojkovém pokusu, vedl Spartak už o dvacet bodů a situace pro Brno už byla takřka beznadějná. Hostující tým přesto závěr utkání nevypustil a odvrátil debakl. Hlavně díky trojici Machová, Vítečková, Žirková si Brno alespoň připsalo dílčí satisfakci vítězstvím v závěrečném dějství, konečný rozdíl skóre činil 13 bodů.

Výsledek:
Spartak Moskva - Gambrinus Sika Brno 72:59 (21:18, 46:38, 58:43)
Nejvíce bodů: Taurasiová 22, Thompsonová 20, Whitmoreová 12, Bibrzycká 10 - Machová 18, Žirková 15, Vítečková 10, Večeřová 7. Konečný stav série: 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články