Hlavní obsah

Jao Ming se po dvouměsíční pauze vrátil do NBA

NEW YORK

Čínský basketbalista Jao Ming se po více než dvouměsíční pauze zaviněné zlomeninou pravé nohy vrátil do NBA. Pivot Houstonu v pondělí nezabránil prohře 85:91 v Clevelandu, kde za sedmadvacet minut hry zaznamenal 16 bodů a 11 doskoků. Při jeho comebacku exceloval především LeBron James, který k domácímu triumfu přispěl 32 body, 12 doskoky a osmi asistencemi.

Článek

Jao Ming nastoupil do zápasu po jediném tréninku, který absolvoval po rekonvalescenci zlomené kosti pod kolenem. Po zápase, do něhož nastoupil s černou ortézou, si postižené místo dlouho v šatně ledoval.

"Ve druhé a třetí čtvrtině jsem si připadal jak hráč na univerzitě. Občas mi soupeř mohl jen tak sebrat míč z rukou," konstatoval Číňan, který se v zápase dopustil i pěti ztrát míče. Viditelně byl pomalejší, vázla spolupráce se spoluhráči, míjel koš z vyložených pozic. "Byl nevyrovnaný, ale to se dalo čekat," uvedl kouč Houstonu Jeff Van Gundy.

Rostoucí formu s postupem sezóny prokazuje v těchto dnech San Antonio, které aktuálně vyhrálo už devátý zápas za sebou. Šampiónům z let 2003 a 2005 se poslední dobou daří především obrana a i tentokrát byla defenziva klíčem k vítězství 88:74 v Los Angeles nad Clippers. Vyrovnaný kádr kolem Tima Duncana inkasoval potřetí za sebou pouhých 74 bodů.

Obhájce bojuje o play-off

"Ještě před měsícem jsme se pořádně trápili, ale teď jsme na tom v obraně velmi solidně a v útoku si míč také dobře dáváme," řekl Duncan, autor devíti bodů a 12 doskoků. "Ještě je hodně zápasů před námi, ale momentálně hrajeme tak, jak jsme si přáli, a chceme to vydržet do konce sezony," dodal.

Spurs mají třetí nejlepší bilanci v lize a bezpečně míří do play-off, zatímco jejich nástupci a obhájci titulu z Miami musejí o nadstavbovou část tvrdě bojovat. V pondělí se jim podařilo porazit 88:81 Atlantu a poprvé skoro po čtyřech měsících mají na šestém místě Východní konference na kontě více vítězství než porážek.

Hlavním strůjcem jubilejní třicáté výhry v sezoně byl pětatřicetiletý veterán Eddie Jones s 21 body, Shaquille O'Neal přidal den před svými 35. narozeninami 14 bodů. Ke zraněnému špílmachrovi Dwyanu Wadeovi se ale ve floridském týmu nejspíš přidá na marodku i nejlepší střelec tříbodových košů v lize Jason Kapono, který si ve třetí čtvrtině zle zvrtnul kotník.

Výsledky:
Orlando - Milwaukee 99:81, Cleveland - Houston 91:85, LA Clippers - San Antonio 74:88, Detroit - Golden State 93:111, Utah - Charlotte 120:95, Miami - Atlanta 88:81.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články