Hlavní obsah

Dallas si jako první v NBA zajistil play-off

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu si v NBA připsali již šestnácté vítězství za sebou, když na domácí palubovce porazili New Jersey 102:89. Zároveň mají jako první tým soutěže jistou účast v play-off, i kdyby prohráli všech 22 zbývajících zápasů. Domácí neporazitelnost protáhli na 23 utkání a obě aktuální série jsou klubovými rekordy Mavericks.

Článek

Na vítězství se bodově nejvíc podílel Jason Terry, autor 24 bodů, Němec Dirk Nowitzki přidal 22 a 11 doskoků. Dallas má nyní před sebou poslední větší volno před závěrečným finišem základní části. Čtyři dny mohou hráči sbírat síly, pak už budou mít mezi zápasy maximálně dvoudenní oddych.

"Nechtěli jsme na tuhle pauzu jít s prohrou," neskrýval radost po utkání Jason Terry. O touze vytvořit klubový rekord v podobě 16. výhry za sebou se ale v týmu nemluvilo, třebaže v hledišti se hojně objevovaly transparenty s nápisy typu "sladkých šestnáct". "Naši fanoušci tohle prožívají mnohem víc než my," řekl trenér Dallasu Avery Johnson.

Sérii drží i San Antonio 

Ve vítězném tažení pokračuje i San Antonio, desátou výhru za sebou si připsali bývalí šampióni v Portlandu v poměru 99:94. Spurs ale zachránili zápas až tříbodovou kanonádou v posledních čtyřech minutách. Do té doby se hosté při střelbě z dálky trápili, a to až do momentu, kdy Portland vedl o osm bodů a směřoval k vítězství. Pak ale Spurs trefili pět trojek v řadě a poprvé od stavu 1:0 se v zápase ujali vedení, které už nepustili.

"To bylo neskutečné, na tohle se vždy strašně rád dívám," rozplýval se s 24 body nejlepší střelec San Antonia Tim Duncan nad okamžiky, které v koncovce obstarali jeho spoluhráči Beno Udrih, Manu Ginobili a Michael Finley. "Takhle hrají šampióni," vyjádřil se uznale nováček soupeře Brandon Roy, autor 19 bodů.

Nejlepšími střelci úterního večera byli se 40 body Kobe Bryant z Los Angeles Lakers a Stephon Marbury z New Yorku, ale ani jeden z nich se neradoval z vítězství. Tým z Kalifornie prohrál po dvou prodlouženích 107:117 na hřišti Minnesoty, Marbury byl navíc dokonalým smolařem dne, když v poslední sekundě neproměnil trestný hod a jeho Knicks podlehli o chybějící bod 99:100 Seattlu.

Výsledky úterních zápasů NBA
Washington - Toronto 129:109, New York - Seattle 99:100, Minnesota - LA Lakers 117:107 po druhém prodl., Portland - San Antonio 94:99, Denver - New Orleans 106:91, Sacramento - Indiana 102:98, Dallas - New Jersey 102:89.

Reklama