Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu po 17 vítězstvích prohráli v Oaklandu

NEW YORK

Basketbalisté Golden State ukončili v NBA po sedmnácti zápasech vítěznou sérii Dallasu. Mavericks překvapivě v Oaklandu soupeři příliš nevzdorovali a podlehli poměrně jednoznačně 100:117. Jejich šňůra výher byla sedmou nejdelší v historii soutěže; stejně dlouhou sérii v této sezóně zaznamenali hráči Phoenixu, s nimiž se Dallas utká ve středu.

Článek

Den po drtivém vítězství v Los Angeles nad slavnými Lakers nedorazili Mavericks do Oaklandu v úplné pohodě a špatný den si vybral i jejich tradiční pilíř Dirk Nowitzki, na kterého soupeř zaměřil obranu. Ze hry trefil jen třikrát koš, musel se spokojit se 13 body a naopak zaznamenal sedm ztrát míče, což se mu ještě v sezóně nestalo. Navíc si vztek z nepodařeného utkání vylil během zápasu na rozhodčích a jeden z jeho výstupů na lavičce ocenili sudí ve třetí čtvrtině technickou chybou.

"Warriors nás přejeli a my jsme ani na okamžik nenaznačili, že bychom tomu mohli zabránit," uvedl německý basketbalista, jehož tým prohrával před poslední částí už o 29 bodů. "Z tohoto zápasu se musíme poučit, pokud tedy chceme něco v play-off něco dokázat," dodal naštvaně Nowitzki.

Z Golden State se v sezóně stal obávaný soupeř Dallasu, protože vyhrál i druhý vzájemný zápas. "Nám dneska všechno sedlo a už bylo na čase, aby ta jejich série skončila," řekl trenér Don Nelson, který potvrdil, že má svůj bývalý klub dokonale přečtený. A není vyloučeno, že bude mít příležitost uplatnit své zkušenosti v play-off, protože tým Golden State je aktuálně devátý v Západní konferenci s minimálním odstupem za postupovým místem. Oba týmy by na sebe mohly narazit hned v prvním kole.

Phoenix zvládl generálku na zápas dvou nejlepších týmů ligy mnohem lépe a porazil silný Houston suverénně 103:82. Životními dvaatřiceti body se o to zasloužil Brazilec Leandro Barbosa, který je podle zámořských médií adeptem na cenu pro nejlepšího náhradníka v lize. Na Rockets platila především jeho rychlost. "Já nikdy nikoho rychlejšího neviděl. To je opravdový Speedy Gonzalez," řekl po zápase houstonský střelec Tracy McGrady, který soupeře přirovnal ke známé postavičce kresleného seriálu, jež má přezdívku "nejrychlejší myš Mexika".

McGrady byl s 19 body nejlepším střelcem poraženého týmu, ve kterém nenavázal na svůj poslední výkon rekonvalescent Jao Ming. Ještě v neděli dal 37 bodů Orlandu, o den později čínskému dlouhánovi rychlý způsob hry Phoenixu neseděl a přispěl jen 10 body.

Výsledky:
Charlotte - Orlando 119:108, Milwaukee - Toronto 93:108, Golden State - Dallas 117:100, Phoenix - Houston 103:82, Memphis - New Jersey 102:113.

Reklama