Hlavní obsah

Riga - USK Praha 66:73Basketbalistky USK vstoupily do Evropské ligy výhrou

Riga

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vstoupily úspěšně do nového ročníku Evropské ligy a vyhrály v Lotyšsku nad TTT Riga 73:66. Nejlepšími střelkyněmi v barvách českých šampionek a obhájkyň třetího místa byly shodně se 17 body Alyssa Thomasová a Valériane Ayayiová. Další zápas čeká svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové za týden ve Francii proti Bourges.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Elhotová z USK v akci (ilustrační foto)

Článek

Jako první se po třech sekundách utkání střelecky prosadila americká opora USK Thomasová, která kvůli účasti ve finále zámořské WNBA zmeškala úvod české ligy. Úplnou premiéru v dresu Pražanek si odbyla její spoluhráčka z Connecticutu pivotka Brionna Jonesová, která přišla jako náhrada za Isabelle Harrisonovou.

Po úvodní přetahované o vedení hostující hráčky na konci první čtvrtiny získaly šestibodový náskok. Díky podařenému vstupu USK do druhé části a šňůře 14:0 vyšplhal rozdíl až na 15 bodů. Domácí basketbalistky ale dokázaly zareagovat a ještě před koncem prvního poločasu se přiblížily na tři body.

Bylo to ale maximum, co Pražanky lotyšskému celku povolily. Během třetí čtvrtiny jejich odpor definitivně zlomily a do závěrečné desetiminutovky vstupovaly s vedením 58:43. V jejím úvodu se dočkaly i nejvyššího šestnáctibodového náskoku. Riga porážku zmírnila, ale hráčky USK si závěr bez potíží pohlídaly.

1. kolo Evropské ligy basketbalistek:
Skupina A:
TTT Riga - ZVVZ USK Praha 66:73 (14:20, 32:37, 43:58)
Nejvíce bodů: Drammehová 13, Harperová, Strautmaneová obě 12 - Thomasová, Ayayiová obě 17, Jonesová 12. Fauly: 18:18. Trestné hody: 21/16 - 20/13. Trojky: 6:6. Doskoky: 37:41.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články