Hlavní obsah

Bryant používal vrtulník místo auta. Policie už zná jména všech devíti obětí tragické nehody

Los Angeles/Praha

Slavný Kobe Bryant, který společně s dcerou Giannou a dalšími sedmi lidmi zahynul při nedělní nehodě vrtulníku, používal vzdušnou dopravu běžně už dlouhá léta. Pětinásobný vítěz NBA často absolvoval strojem Sikorsky S-76 80 km dlouhou cestu z domovského sídla do losangeleské arény Staples Center, dával mu přednost před automobilem. Teď v něm basketbalová legenda nalezla smrt. Podle serveru TMZ je známa identita všech devíti obětí nehody. Osudným se jim stala cesta na trénink do Bryantova sportovního centra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kobe Bryant byl pro fanoušky legendouVideo: sntv

 
Článek

Podle oficiálních informací bylo na palubě devětadvacet let starého vrtulníku Sikorsky osm osob a jeden pilot. Podle serveru Businessinsider stroj patřil společnosti Island Express Holding Corp. a není jisté, jestli ho měl Bryant plně v pronájmu, nebo ho využíval ve formě charteru. Stroj se zřítil po nárazu do kopců u Calabasas severozápadě od Los Angeles.

Letecký právník a bývalý pilot amerického námořnictva Justin Green za příčinu pádu označuje špatnou viditelnost. „Při nízké viditelnosti můžou být piloti snadno dezorientováni," uvedl a dodal, že pilot klidně mohl stroj pilotovat "na slepo" pouze za pomocí přístrojů.

Pohled z helikoptéry na místo neštěstíVideo: KABC, sntv

Bryant využíval vrtulník místo auta

Hvězdný basketbalista vrtulník Sikorsky S-76 využíval už během své aktivní kariéry. Podle dřívějších vyjádření se pomocí něj vyhýbal častým dopravním komplikacím v okolí Los Angeles a udržoval se díky němu v dobré fyzické kondici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nejlepší okamžiky kariéry tragicky zesnulého Kobeho BryantaVideo: sntv

„Nemůžu před zápasem sedět v autě dvě hodiny, mám bolestivá kolena, nohy i záda. Díky helikoptéře se do Staples Center dostanu svěží," nechal se v roce 2010 slyšet pro měsíčník GQ.

Bryant ale neváhal v leteckém dopravním prostředku se spoluhráči slavit i mistrovské tituly NBA. V roce 2012 ho pak zapůjčil zraněnému spoluhráči Stevemu Blakeovi, aby se co nejrychleji dostal do nemocnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Los Angeles Lakers vzdávají hold Kobemu BryantoviVideo: sntv

Policie zná jména obětí

Podle serveru TMZ v helikoptéře cestovalo devět osob. Kromě Bryanta, jeho dcery Gianny a pilota Ara Zobayana bylo ve vrtulník delších šest lidí. Baseballový trenér Keri Altobelli, jeho manželka Keri Altobelliová a jejich dcera Alyssa Altobelliová.

Ta byla stejně jako další oběť Payton Chesterová spoluhráčkou Bryantovy dcery z dívčího basketbalového týmu Mamba. Ve stroji cestovala společně s matkou Sarah Chesterovou. Osudný byl nedělní let i pro trenérku Christinu Mauserovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Video zachycuje místo nehody Kobeho BryantaVideo: KABC, sntv

Reklama

Související témata: