Hlavní obsah

Curry chce po zlomenině ruky začít hrát v březnu, rozehrávač Powell jde naopak na marodku

San Francisco

Hvězdný rozehrávač Stephen Curry by se měl po zlomenině ruky do basketbalové NBA vrátit během března. Oznámil to jeho klub Golden State Warriors, který se bez své hlavní opory trápí. Šampioni z let 2015, 2017 a 2018 a finalisté minulého ročníku jsou nejhorším týmem ligy. Opačným směrem - tedy na marodku, odchází kvůli zlomenině záprstní kosti Norman Powell, který prožíval v Torontu průlomovou sezonu.

Foto: Craig Mitchelldyer, ČTK/AP

Americký basketbalista Golden State Stephen Curry.

Článek

Curry si zlomil ruku 30. října v utkání s Phoenixem. Během února už bude moct dvojnásobný nejužitečnější hráč NBA zintenzivnit trénink na hřišti a za měsíc podstoupí další lékařskou kontrolu. Curry se chce vrátit ještě v této sezoně, i když jsou Warriors bez šance na play off.

Smůla Powella v životním roce

Úřadující šampioni NBA Toronto Raptors přišli kvůli zranění o rozehrávače Normana Powella. Šestadvacetiletý americký basketbalista si v pátečním utkání v Detroitu zlomil záprstní kost v levé ruce.

Powell prožívá životní sezonu. I když většinu z 38 dosavadních zápasů odehrál v roli náhradníka, má průměr 15,3 bodu, suverénně nejlepší v kariéře. V listopadovém utkání s Orlandem si 33 body vytvořil osobní rekord.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články