Hlavní obsah

Žabiny vyhrály i v Ostravě a postoupily do Final Four EWBL

Ostrava

Hráčky Žabin Brno postoupily mezi čtyři nejlepší celky evropské basketbalové ligy EWBL. Ve čtvrtfinálové odvetě dnes vyhrály v Ostravě 82:45. Potvrdily tak roli favoritek, když zvítězily i v šestém vzájemném utkání v sezoně. První utkání v Brně vyhrály Žabiny 71:47.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Basketbalistka Natálie Soupalová z týmu Žabiny Brno.

Článek

Do odvety vstoupily opět lépe brněnské hráčky, vítězky skupiny A po pěti minutách vedly 11:0. V součtu s úvodním zápasem tak měly k dobru už více než třicetibodový náskok. Ostravankám se nedařila střelba a až v závěru první čtvrtiny jejich výkon pozvedla Američanka Sara Dickeyová.

Ale vzepětí domácího týmu netrvalo dlouho. Ve třetí čtvrtině nastřílely hráčky SBŠ pouze sedm bodů a náskok Žabin překročil třicetibodovou hranici.

Final Four je na programu 21. a 22. března a Brňanky mají zájem ho uspořádat. Za soupeře budou mít vítěze dosud neukončených soubojů mezi Piešťany a Rostovem, Cmoki Minsk se Syktyvkarem a Orange Lions z Nizozemska s Novosibirskem.

Evropská basketbalová liga žen EWBL - čtvrtfinále, odveta:
SBŠ Ostrava - Žabiny Brno 45:82 (10:24, 25:45, 32:64)
Nejvíce bodů: Dickeyová 14, Miklíková 10, Grbičová a Cloningerová po 5 - Vacková 16, Stoupalová 13, Vondráčková 12. První zápas 47:71, Žabiny postoupily do Final Four.

Reklama

Související témata: